Румениге: Гуардиола ще даде много блясък на немския футбол


Н. Гавазов

Румениге: Гуардиола ще даде много блясък на немския футбол

Главният изпълнителен директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге изрази задоволството си, че от юли 2013 година бившият наставник на Барселона Пеп Гуардиола ще поеме поста старши-треньор на отбора, заменяйки Юп Хайнкес, чиито договор изтича на 30 юни.

Както е известно, около 17:35 часа българско време Bild съобщи, че испанският специалист и Борда на баварския клуб са стигнали до разбирателство относно това Пеп да поеме тима с тригодишен договор, което означава, че Гуардиола остава на „Алианц Арена" до лятото на 2016 година.

Минути след това информацията бе оповестена от Antena Bayern и въпреки мълчанието на официалния сайт на клуба, в Twitter-a на страницата на Байерн Мюнехн се появиха първите поздрави от фенове. Малко по-късно, около 18:00 часа българско време най-после информацията се появи и на официалния сайт на баварците.

„Доволни сме, че успяхме да привлечем футболния експерт Пеп Гуардиола, който е ухажван от много известни клубове. Гуардиола е един от най-успешните треньори в света и ние сме сигурни, че той ще даде много блясък не само на Байерн, но и на немския футбол. Очакваме с нетърпение да започнем съвместната си работа от юли 2013 година", заяви главният изпълнителен директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге.

„Единствената адекватна замяна на Юп Хайнкес може да бъде треньор от калибъра на Пеп Гуардиола", заяви пък президентът на мюнхенци Ули Хьонес.

 

  Сподели
157