Шалке отново се дъни, Фрайбург с обрат срещу кралскосините


В. Мухарски

Шалке отново се дъни, Фрайбург с обрат срещу кралскосините

Шалке 04 загуби у дома от Фрайбург с 1:3 в среща от 17-ия кръг на Бундеслигата. "Кралскосините" не познават вкуса на успеха вече в 6 поредни срещи във всички турнири.

Тимът от Гелзенкирхен откри резултата в 20-ата минута след като Люис Холтби даде извеждащо подаване към Джеферсон Фарфан, който се разписа - 1:0. Шест минути по-късно Ян Розентал изравни - 1:1. В 32-ата минута гостите стигнаха и до пълен обрат, след като Джонатан Шмид бе точен за 1:2. В 61-ата минута Калиджури изведе Ян Розентал на отлична позиция и той вкара втория си гол в мача за крайното 1:3.

Десет минути преди края Розентал получи втори жълт и съответно червен картон за грубо нарушение и по този начин остави тима си с човек по-малко. При последвалите разправии голмайсторът на домакините Клаас Ян Хунтелаар получи директен червен картон за удар без топка, но положението бе доста спорно и при повторенията не се видя дали наистина има подобно нещо. Така двата тима довършиха срещата с по 10 души на терена.

В крайна сметка Шалке 04 се смъкна на седма позиция във временното класиране с 25 точки, докато Фрайбург се изкачи до пето място място с 26 пункта.

  Сподели
106