Анонс на 17 кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Гавазов

Анонс на 17 кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

айерн Мюнхен - Борусия М'гладбах
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 14.12.2012г.
Час: 21:30
Съдия: Тобиас Велц

Байерн Мюнхен се намира във върховна форма в момента и спечели три от последните си четири мача, завършвайки наравно у дома си срещу Борусия Дортмунд преди две седмици. Миналият кръг мюнхенци победиха в баварското дерби Аугсбург с 2:0, като попаденията вкараха Мюлер и Гомес. Това утвърди Байерн Мюнхен на първото място в Бундеслигата с 11 точки пред втория Байер Леверкузен и цели 14 повече от шампиона.

Борусия Мьонхенгладбах най-после намери някаква стабилност и „кончетата" са без поражение в последните си четири срещи, включително хората на Фавре завършиха 1:1 в Гилзенкирхен, изпускайки победата в 85-та минута. Добрите резултати на Борусия изпратиха отбора в горната половина на таблицата за класиране и след 16 изиграни мача тимът от Северен Рейн-Вестфалия е осми в класирането с 24 точки в своя актив.

Густаво, Кан, Бадщубер и Робен продължават да се намират в лазарета, но това няма да се отрази по никакъв начин на постройката и силата на тима. Не е ясно какво точно е състоянието на Хави Мартинес, който получи леко нараняване по време на тренировка. Вероятно Тимошчук ще замени испанеца, а Боатенг ще играе вместо Бадщубер в сърцето на отбраната. Манджукич и Гомес ще се борят за място на върха на атаката, по-добрата форма на немеца предполага, че Хайнкес ще се довери на него. Схема на игра 4-2-3-1.

Борусия пристига без контузения Даемс и наказания Домингес. Вероятно Броуверс ще замени дисквалифицирания футболист. В останалите линии няма да има съществени проблеми. Фавре трябва да реши Де Камарго или Ханке ще партнират на Херман на върха на атаката, а схемата на игра ще е 4-4-2.

Миналата година Борусия победи тук, въпреки че Байерн доминираше през целия мач. Сега най-вероятно баварците отново ще доминират, с тази разлика, че ще имат едно наум за играта си в защита. Освен това „кончетата" са без бързоногия Ройс, а това значително намалява шансовете за успех на Борусия. Ако домакините не подценят своя противник и не са обхванати от предколедно настроение, логиката показва, че би трябвало да победят.

Прогноза за: Байерн Мюнхен - Борусия М'гладбах 2:0


Коефициенти от bet365:
Байерн Мюнхен - 1.14
Равен - 7.50
Борусия М'гладбах - 17.00

Коефициенти от Offsidebet:
Байерн Мюнхен - 1.15
Равен - 7.00
Борусия М'гладбах - 17.00

 

Волфсбург - Айнтрахт
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 15.12.2012г.
Час: 16:30
Съдия: Петер Гагелман

„Вълците" след дортмундския успех съкратиха изоставането си от зоната на евротурнирите на 5 точки. Подобна плътност в таблицата за класиране може да доведе до невероятни размествания само от един мач, но също така прави Волфсбург реален претендент за Лига Европа.

Айнтрахт успя да се промъкне в четворката благодарение на успеха си над Вердер и поражението на Шалке 04. Интересното е, че франкфуртци продължават да твърдят, че целта пред тях е да запазят елитния си статут. На този етап те са по-близо до Шампионска лига, отколкото до намиращата се на 15 точки опасна зона.

Двата тима нямат особени кадрови проблеми. За домакините се завръщат Пилар и Хелмес и треньорското ръководство ще може да използва всички футболисти. Гостите са без контузените Андерсон, Бутчер и Амедик.

Очертава се много оспорван двубой. Поглеждайки към класирането, логиката сочи победа за Айнтрахт. Ако сравним обаче формата и опита на двата тима, по-вероятно е домакините да надделеят в сблъсъка.

Прогноза за: Волфсбург - Айнтрахт 1:0


Коефициенти от bet365:
Волфсбург - 2.10
Равен - 3.50
Айнтрахт - 3.30

Коефициенти от Offsidebet:
Волфсбург - 2.10
Равен - 3.35
Айнтрахт - 3.35

 

Фортуна Дюселдорф - Хановер 96
Стадион: "Еспирт Арена", Дюселдорф
Дата: 15.12.2012г.
Час: 16:30
Съдия: Кнут Кирхер

Фортуна победи Хамбургер и Айнтрахт, а в Дортмунд завърши наравно миналия месец, но в последния кръг загуби от Нюрнберг и бе изпреварен от своя конкурент. Интересното е, че дюселдорфци имат само две победи у дома си и те дойдоха именно срещу горепосочените отбори.

Хановер 96 продължава с лъкатушенето си, редейки победи и равенства у дома си и загуби навън. В миналия кръг беше постигната много важна победа над Байер, което отдалечи саксонците от опасната зона. Другата добра новина е, че беше сложен щастлив край на филма „Сломка и контракт". Специалистът сложи подписа си под договор до 2016 година и сега следващата задача е да се нормализират резултатите навън.

Двата тима нямат особени кадрови проблеми. Домакините са без контузените Соарес и Ланденеке и без наказания Крузе, но в строя се завърна Малезас. Гостите няма да могат да разчитат на намиращите се в лазарета Фелипе, Андреасен и Стиндл.

Очакванията са за равностоен двубой. По-добрият отбор е този на Хановер 96, но Фортуна ще има подкрепата на трибуните, така че само остава да се насладим на един оспорван мач.

Прогноза за: Фортуна - Хановер 96 1:1


Коефициенти от bet365:
Фортуна Дюселдорф - 2.75
Равен - 3.30
Хановер 96 - 2.50

Коефициенти от Offsidebet:
Фортуна Дюселдорф - 2.75
Равен - 3.15
Хановер 96 - 2.55

 

 

Байер Леверкузен - Хамбургер

Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 15.12.2012г.
Час: 16:30
Съдия: Дениз Айтекин

В Хановер Байер Леверкузен сложи край на серията си от четири поредни победи, които го изкачиха на второ място в класирането. „Аспирините" останаха там само благодарение на грешката от страна на Борусия Дортмунд и сега ще трябва да се опитат да подобрят точковия си актив, което ще им осигури статута на есенен вицешампион.

Хамбургер е в серия от три мача без загуба, включително равенство като гост на Волсфсбург. Миналият уикенд „динозаврите" се наложиха без никакви проблеми над Хофенхайм и се приближиха на точка от зоната, даваща право за участие в евротурнирите.

В Хановер Байер не само загуби трите точки, но понесе поражения и в кадрово отношение. Пети жълти картона получиха Райнартц и Карвахал, а Сам напсне терена, след като току що бе излекувал контузията си. Кадлец, Белараби и Швааб също остават в лазарета, Топрак е пред завръщане, но едва ли ще започне мача.

Относно Хамбургер, там продължават кадровите неуредици - ако един футболист се завърне, друг попълва лазарета. В момента там се намират Йраче, Янсен, Ван дер Ваарт и Качар.

В Леверкузен се очертава интересен мач. От една страна домакините са с по-качествен състав и ще имат подкрепата на собствената си публика, но пък кадровите проблеми сред „фармацевтите" са огромни и това може да се отрази на резултата. Напълно е вероятно двата има да не успеят да се победят.

Прогноза за: Байер Леверкузен - Хамбургер 1:1


Коефициенти от bet365:
Байер Леверкузен - 1.60
Равен - 4.00
Хамбургер - 5.25

Коефициенти от Offsidebet:
Байер Леверкузен - 1.57
Равен - 3.75
Хамбургер - 5.75

 

 

Шалке 04 - Фрайбург
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 15.12.2012г.
Час: 19:30
Съдия: Тобиас Щилер

Шалке 04 е без победа в пет поредни мача в Бундеслигата и освен това, „миньорите" записаха три поражения, което доведе до отпадане от топ 4. Грешките на останалите отбори в челото на таблицата засега оставя гилзенкирхенци на пета позиция, но ако Шалке 04 има намерение да пробие в Шампионска лига, ще трябва да подобри играта си в защита.

Фрайбург се намира в отлична форма и е само с една загуба от седем мача, включително три победи и само три допуснати гола. Тези добри резултати изкачиха „соколите" на девето място в класирането и подобно на Волфсбург, на практика Фолфсбург е кандидат за евротурнирите.

Пападопоулос е контузен, а Джоунс изтърпява наказание. Афелай и Фарфан излекуваха травмите си и са пред завръщане в строя.

Проблемите при гостите са по-големи и по този въпрос може да бъде защитена дисертация. В лазарета се намират Мужджа, Терацино, Гинтер, Хьхн, Фрейс и Езекиел.

Поредният мач, в който може да се случи абсолютно всичко. Шалке разполага с по-добър отбор, но Фрайбург се намира в прекрасна форма и е един добре организиран тим.

Прогноза за: Шалке 04 - Фрайбург 2:1


Коефициенти от bet365:
Шалке 04 - 1.66
Равен - 3.75
Фрайбург - 5.00

Коефициенти от Offsidebet:
Шалке 04 - 1.65
Равен - 3.60
Фрайбург - 5.25

 

Майнц 05 - Щутгарт
Стадион: "Кофасе Арена", Майнц
Дата: 15.12.2012г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Брих

Майнц 05 се представи добре през първата част на полусезона, но в последните си мачове все нещо не достигаше на тима да вземе нещо, като например срещу Борусия Дортмунд и Хамбургер. Майнц 05 заслужено се намира на 11-то място в класирането и с добрата си и организирана игра, която демонстрират хората на Тухел, едва ли ще се замеси в борбата за оцеляване.

Щутгарт започна да се възстановява от лошия старт на сезона и „швабите" записаха три победи от пет мача, което ги изпрати на шесто място в класирането на две точки от Топ 4. Доказателства за намеренията на Щутгарт бяха представени в двубоя срещу Шалке 04, в който „миньорите" бяха надиграни безапелационно. Сега остава да видим дали „белите" ще продължат победния си ход.

Домакините са без контузения Бунгерт и наказаните Веткло и Новески, Чоупо-Мотинг се завръща от контузия, но включването му в групата за мача ще се отложи за след Нова година. За гостите няма да играят намиращите се в лазарета Квист, Какау и Торун, а Ташчи и Сакай изтърпяват наказания.

Двата отбора се намират в прекрасна форма - ето един мач за любителите на силните усещания. Предполага се, че двубоя ще е с отворен характер и в него ще има много голови положения. Победител може да бъде всеки един пот двата тима.

Прогноза за: Майнц 05 - Щутгарт 1:2

Коефициенти от bet365:
Майнц 05 - 2.25
Равен - 3.40
Щутгарт - 3.10

Коефициенти от Offsidebet:
Майнц 05 - 2.25
Равен - 3.25
Щутгарт - 3.10

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
201