Анонс на шестнадесетия кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Гавазов

Анонс на шестнадесетия кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Хамбургер - Хофенхайм
Стадион: "Имтех Арена", Хамбург
Дата: 07.12.2012г.
Час: 21:30
Съдия: Михаел Вайнер

Хамбургер спечели 7 точки в последните си 4 мача и се намира в добро настроение преди последния си домакински мач преди зимната пауза. Няма как да не отбележим, че последните два резултата на „динозаврите" изненадаха - победата с 3:1 над Шалке 04 и равенството във Волфсбург, което изпрати Хамбургер на 9-то място в класирането, на две точки от зона „Европа".

Хофенхайм се намира на обратния полюс и след като записа четири поредни поражения, отборът се раздели с Маркус Бабел. Не е ясно по какъв начин треньорът на младежкия тим Крамер ще се справи със тежката задача, но „селяните" в момента изживяват криза, а лидерите на тима така и не могат да намерят формата си, което изпрати тима на 16-то място, на 4 точки от опасната зона.

За домакините няма да играят контузените Йирачек, Норгаард, Бейстер, Яансен, Ван дер Ваарт и Качар. Торстен Финк измени постройката в последните две срещи и вместо 4-2-3-1, сега Хамбургер играе с 4-3-1-2, така че отново ще видим Арслан в ролята на плеймейкър, а Рудневс и Сон начело на атаката.

Гостите също имат своите кадрови проблеми и в лазарета се намират Крис, Вестергаард, Малбасик, Вукчевич и Шескер. Себастиан Руди се завърна и вероятно ще започне мача заедно със Салихович, а това ще позволи на Уилямс да се върне по-назад.

Хамбургер е фаворит за спечелване на срещата, но в този двубой има интрига и тя е свързана с треньорската смяна в отбора на гостите. Много често подобно решение на ръководството на даден клуб се отразява положително на играта на тима, така че нека имаме едно на ум в нашите игри и да не отписваме с лека ръка Хофи.

Прогноза за: Хамбургер - Хофенхайм 2:1


Коефициенти от bet365:
Хамбургер - 2.00
Равен - 3.50
Хофенхайм - 3.60

Коефициенти от Offsidebet:
Хамбургер - 2.05
Равен - 3.25
Хофенхайм - 3.60

Фрайбург - Гройтер Фюрт
Стадион: "Маге Солар", Фрайбург
Дата: 08.12.2012г.
Час: 16:30
Съдия: Кнут Кирхер

Фрайбург се представя изненадващо добре през този сезон и в последните си шест мача претърпя само една загуба - срещу Байерн Мюнхен. През миналата седмица „соколите" взеха една точка при гостуването си на Аугсбург, а утре ще се изправят срещу още един тим от зоната на изпадащите и евентуален успех може да изпрати Фрайбург в топ 8.

Гройтер Фюрт отбеляза най-малко голове от всички отбори в Бундеслигата и заема последно място в класирането. Новаците подобриха играта си в последните няколко мача, но това не беше достатъчно срещу Хановер 96 и Щутгарт, след като защитата продължава да играе колебливо и да допуска голове от елементарни положения.

Домакините са сполетени от истинска епидемия в кадрово отношение. В лазарета се намират Терацино, Гинтер, Фрейс и Езекиел, а Шустер и Фалоу изтърпяват наказания. Не е по-розово положението при Фюрт, след като Сарарер и Шмидгал бяха наказани, а Тирала и Ндой лекуват травми. Фал излекува заболяването си, но не е включен в групата за мача.

Фрайбург вероятно ще доминира по време на целия мач, докато гостите ще се опитат да се бранят и рушат играта на своя съперник, разчитайки на контраатаки. Фаворит за спечелване на мача са домакините.

Прогноза за: Фрайбург - Гройтер Фюрт 2:1


Коефициенти от bet365:
Фрайбург - 1.66
Равен - 3.60
Гройтер Фюрт - 5.25

Коефициенти от Offsidebet:
Фрайбург - 1.72
Равен - 3.50
Гройтер Фюрт - 4.75

 


Щутгарт - Шалке 04
Стадион: "Мерцедес Бенц Арена", Щутгарт
Дата: 08.12.2012г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Цвайер

Поглеждайки към статистиката ще видим, че Щутгарт има три победи в последните си пет мача, но пък два от успехите са срещу отбори т зоната на изпадащите. А какво да кажем за домакинската загуба от Хановер 96 и катастрофата във Фрайбург?

Шалке 04 са в лоша серия от четири мача без победа, включително две загуби в Леверкузен и Хамбург. От средата на ноември „миньорите" влошиха качеството на играта си, нападателите изпаднаха в летаргия, а лошите резултати доведоха до загуба на второто място. Евентуален утрешен неуспех може да изхвърли гилзенкирхенци и от топ 4.

Двата тима са с оптимални състави за двубоя. Какау е контузен от Щутгарт, а Таски изтърпява наказание. Гостите са без намиращият се в лазарета Афелай и без Хьогер и Пападопоулос, които излекуваха контузиите си, но не са включени в групата за мача.

Това е един от най-интересните двубои на кръга и успехът може да споходи всеки един т двата тима. Решението да сложим знак на равенство е соломоновско, но има и други чудесни варианти за игра.

Прогноза за: Щутгарт - Шалке 04 2:2

Коефициенти от bet365:
Щутгарт - 2.80
Равен - 3.40
Шалке 04 - 2.40

Коефициенти от Offsidebet:
Щутгарт - 2.75
Равен - 3.30
Шалке 04 - 2.45

Нюрнберг - Фортуна Дюселдорф
Стадион: "Нюрнберг", Нюрнберг
Дата: 08.12.2012г.
Час: 16:30
Съдия: Марко Фритц

Нюрнберг се представя стабилно напоследък и дори при загубата в Леверкузен хората на Хекинг не се дадоха без бой. Последните четири домакински мача Нюрнберг проведе без загуба, включително и завърши наравно с Байерн Мюнхен. Отборът има накъде да расте, но трябва да го направи по-скоро, защото 4 точки от опасната зона са твърде малка разлика, за да бъдат спокойни „червените".

Фортуна успешно изпълнява програмата „Пълна промяна" - след загубата в Бремен новаците се наложиха над Хамбургер и Айнтрахт, и завършиха наравно в Фортмунд срещу шампиона. Това изкачи тима на 13-то място с две точки повече от своя утрешен противник.

Хлусек, Мендлер и Стефан са контузени от домакините, а Кйотаке излекува травмата, но отпадна от групата за утрешния мач. В лазарета на гостите остана само Соарес, а завръщането на Крузе, Лангенеке и Малазес със сигурност ще зарадва треньорския ща на дюселдорфци.

Това ще бъде другият оспорван мач на кръга - на практика среща ще си дадат два тима, които се движат във възходяща линия. Много е вероятно да станем свидетели на по-предпазливи действия от страна на 22-та и повече открит футбол след почивката.

Прогноза за: Нюрнберг - Фортуна 1:1


Коефициенти от bet365:
Нюрнберг - 1.90
Равен - 3.30
Фортуна Дюселдорф - 4.20

Коефициенти от Offsidebet:
Нюрнберг - 1.90
Равен - 3.40
Фортуна Дюселдорф - 4.00

Борусия Дортмунд - Волфсбург
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 08.12.2012г.
Час: 16:30
Съдия: Волфганг Щарк

Борусия Дортмунд се намира във великолепна форма след равенството в Мюнхен и победата над Манчестър Сити в Шампионска лига. Всъщност, сега победителите в Бундеслигата от миналия сезон могат спокойно да се съсредоточат върху представянето си във вътрешния шампионат, където да подобрят точкова си актив.

Волфсбург е без победа в последните си три мача, но „вълците" промениха своя стил и в момента демонстрират много движение по терена, а атакуващият им потенциал е много голям. Ако Волфсбург подобри играта си в защита, би могъл да създаде много проблеми на своите съперници.

За домакините няма да играят контузените Овомоела, Кел, Бендер и Льов. Гостите са без Пилар и Хелмес, които са в лазарета.

Излишно е да казваме, че Борусия ще доминира от самото начало и ще се опита да вкара ранен гол. Почти сигурно е, че гостите ще приемат играта в собствената си половина и ще разчитат на контраатаки или чрез дълги топки към Дост да достигнат вратата на Вейденфелер. Интригата в мача идва от вероятността сред домакините да има известна умора от мача в средата на седмицата.

Прогноза за: Борусия Дортмунд - Волфсбург 2:0

Коефициенти от bet365:
Борусия Дортмунд - 1.28
Равен - 5.50
Волфсбург - 10.00

Коефициенти от Offsidebet:
Борусия Дортмунд - 1.28
Равен - 5.25
Волфсбург - 10.00

Аугсбург - Байерн Мюнхен
Стадион: "SGL Арена", Аугсбург
Дата: 08.12.2012г.
Час: 16:30
Съдия: Йохен Дреес

Аугсбург посреща Байерн Мюнхен като предпоследен в таблицата за класиране и в серия от осем мача без победа. Домакините подобриха играта си в последните няколко мача, но това се оказа недостатъчно да бъде победен Фрайбург или да бъде избегната загубата от Щутгарт.

Байерн Мюнхен постигна стратегическо реми с Борусия Дортмунд миналата седмица и победи БАТЕ Борисов в Шампионска лига. Баварците се намират в добро състояние на духа и ще се опитат да укрепят позициите си преди зимната пауза в първенството.

За домакините няма да играят важни играчи - Острзолек, Йенч, Рейнхард и Верхаеген са контузени. Байерн ще е без травмираните Густаво, Кан, Бадщубер и Робен.

Предположенията са, че лидера в класирането ще установи пълен контрол върху събитията на терена и ще доминира в продължение на целия мач. По-добрата класа и опит на мюнхенци ще надделее над желанието на Аугсбург да се представи добре пред собствена публика. Всеки един резултат различен от победа за Байерн ще се смята за изненада.

Прогноза за: Аугсбург - Байерн Мюнхен 0:2

Коефициенти от bet365:
Аугсбург - 10.00
Равен - 5.50
Байерн Мюнхен - 1.28

Коефициенти от Offsidebet:
Аугсбург - 12.00
Равен - 4.75
Байерн Мюнхен - 1.28

 

 Айнтрахт - Вердер Бремен
Стадион: "Комерцбанк-Арена", Франкфурт
Дата: 08.12.2012г.
Час: 19:30
Съдия: Дениз Айтекин

Айнтрахт влоши формата си и загуби последните си два мача, допускайки седем гола срещу Майнц 05 и Дюселдорф. В отбора обаче се завърнаха Карлос Самбрано и Пирмин Швеглер, което предполага, че франкфуртци би трябвало да се подсилят и да се завърнат към добрите си игри в началото на сезона.

Вердер продължава да реди изненадващи резултати. Непостоянството на „музикантите" си пролича при домакинската загуба с 1:4 от Байер Леверузен и при победата с 4:1 в Хофенхайм. Отборът все още е в топ 8 с шансове да се бори за място в зона „Европа".

За домакините няма да играят контузеният Андерсон и наказаният Матмоур. Участието на Амедик е под въпрос. Гостите пристигат без Баргфреде и Хънт, които са в лазарета.

Оспорван и интересен мач се очертава във Франкфурт. Айнтрахт играе много стабилно у дома си и първата загуба на собствен терен дойде едва в миналия кръг. Но както казахме по-горе, франкфуртци влошиха играта си в последните двубои и не е ясно утре какво ще демонстрират. Ако същото както в мачовете срещу Майнц 05, Фортуна и Шалке 04, те ще загубят.

Прогноза за: Айнтрахт - Вердер Бремен 1:1

Коефициенти от bet365:
Айнтрахт - 2.40
Равен - 3.50
Вердер Бремен - 2.80

Коефициенти от Offsidebet:
Айнтрахт - 2.40
Равен - 3.35
Вердер Бремен - 2.80

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
231