Газпром става спонсор на още един клуб?


Н. Гавазов

Газпром става спонсор на още един клуб?

Руският концерн „Газпром" може да стане спонсор на още един клуб от Европа, съобщава Bild в свой екслузивен материал. Според информацията, става дума за Байерн Мюнхен, който може да сключи с газовия гигант многомилионен договор. На този етап клубните босове отказват всякакъв коментар на темата.

Както е известно, по-рано беше съобщено, че „Газпром" се готви за сътрудничество с Байерн, но след това преговорите бяха прекратени, а при посещението на президента на компанията Милер в България, стана известно, че руснаците ще станат спонсори на Левски София.

Миналата седмица се разбра, че по време на преговорите между „Газпром" и правителството на Бавария по въпроса за инвестиции в местния пазар за електроенергия, отново е била засегната темата със спонсорирането на Байерн Мюнхен, а Франц Бекенбауер е станал почетен посланик на „Руското газово общество", което кара немските журналисти да предполагат, че договорът между Байерн Мюнхен и „Газпром" е много близо до подписване.

Ако тази информация се окаже вярна, то Байерн Мюнхен ще се присъедини към империята на руския гигант, в която се намира друг елитен немски клуб - Шалке 04, а съвсем скоро се очаква в нейните редици да се влеят българския Левски и турския Анталияспор.

 

  Сподели
129