Байерн и Дортмунд без победител (видео)


В. Мухарски

Байерн и Дортмунд без победител (видео)

Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд не успяха да се победят, завършвайки наравно - 1:1 в дербито на 15-тия кръг в Бундеслигата. Двубоят на "Алианц Арена" бе доста интересен, макар през първата част двата отбора не успяха да стигнат до чисто голово положение. В 30-ата минута се стигна до неприятен сблъсък между играчи на двата тима, след който Бадщубер получи тежка контузия в лявото коляно и бе изнесен от терена с носилка. На негово място влезе Боатенг.

В 67-та минута Томас Мюлер пусна към Тони Кроос, който финтира Суботич и Хумелс и след това стреля, пращайки топката в мрежата на гостуващия тим - 1:0. В 74-ата минута Дортмунд отвърна на удара. Марио Гьотце бе оставен сам в наказателното поле след изпълнение на корнер, той спря топката на гърди и с удар от воле реализира за крайното - 1:1. До края на срещата Мюлер, Тони Кроос и Хави Мартинес направиха пропуски и равенството се запази.

Байерн продължава да е убедителен лидер в класирането - с 8 точки пред втория Байер Леверкузен, а Борусия Дортмунд остана на третото място с 27 точки - с 2 повече от Шалке 04, който е на четвърто място.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
147