Клоп: Нашата задача е да създадем проблеми на Байерн Мюнхен


Н. Гавазов

Клоп: Нашата задача е да създадем проблеми на Байерн Мюнхен

Старши-треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп разказа за предстоящия мач с Байерн Мюнхен в рамките на 15-я кръг на Бундеслигата. Както е известно, двата гранда на немския футбол ще излязат един срещу друг утре вечер на „Алианц Арена" в един от най-интересните двубои през сезона. Наставникът на шампиона призна, че баварците са фаворити в предстоящото директно противопоставяне, но също така обеща, че неговите футболисти ще създадат големи проблеми на лидера в класирането.

„Имаме възможността да създадем на Байерн някои проблеми. Пет пъти ги побеждаваме в шампионата, но загубихме мача си за Суперкупата. В последната среща се стараехме да демонстрираме своята си игра, но те бяха по-агресивните и ние наистина почувствахме колко е тежко да играем срещу тях през този сезон", заяви Клоп на традиционния си брифинг.

„Във всеки случай имаме нещо, с които да им противодействаме. В Бундеслигата не са много клубовете, с които им се налага да играят толкова трудно както с нас. Няма гаранция, че ще постигнем добър резултат. Разбира се, Байерн се явява фаворит. Те играят у дома си и ни водят с 11 точки. Но ние задължително ще трябва да им усложним живота и това прави предстоящия мач много интересен", каза още наставникът на Борусия Дортмунд.

 

  Сподели
138