Дортмунд почти сдаде титлата, Хамбургер с успех над Шалке (видео)


В. Мухарски

Дортмунд почти сдаде титлата, Хамбургер с успех над Шалке (видео)

Борусия Дортмунд направи нова сериозна издънка и по този начин направи задачата си да защити титлата си почти невъзможна. Тази вечер "жълто-черните" записаха изненадващо равенство - 1:1, като домакин на Фортуна Дюселдорф в среща от 14-ия кръг на Първа Бундеслига. Шампионите са с 26 точки на 2-ро място във временното класиране, Байерн Мюнхен е лидер, като баварците са с 34 точки преди срещата им от този кръг.

Блашиковски откри резултата в 43-та минута след асистенция на Кевин Гроскройц. В 78-та минута обаче Щефан Райцингер смълча "Сигнал Айдуна Парк" и донесе точката на своя тим.

В друга среща от кръга Хамбургер победи с 3:1 като домакин Шалке 04. Максимилян Байстер откри резултата в 52-ата минута, а Артьомс Рудневс бе точен за 2:0 в 65-ата минута. Десет минути преди края Клаас Ян Хунтелаар намали на 1:2, след като първо не успя да реализира дузпа, но при добавката бе точен за "кралскосините". В последната минута и домакините също получиха право 11-метров наказателен удар и Милан Бадел не сгреши от бялата точка за крайното 3:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
171