Фортуна с първа домакинска победа


Н. Гавазов

Фортуна с първа домакинска победа

Фортуна Дюселдорф, който беше без победа на домашния си стадион, прекъсна негативната серия, записвайки успех 2:0 срещу Хамбургер в мач от 13-ия кръг на Бундеслигата. Това моментално измъкна дюселдорфци от опасната зона и сега те са на 13-то място с две точки над чертата.

От самото начало "северняците" завладяха инициативата, а домакините реагираха с построяването на стена пред собственото си наказателно поле. Грешките в подаванията и липсата на креативност в атаките доведоха до там, че не се случиха кой знае какви интересни неща освен това, че Бодзек контузи Ван дер Варт и холандеца напусна терена.

Най-интересното се случи в края на полувремето, когато Хамбургер отбеляза гол, справедливо отменен заради засада на Мансиен. Само след пет минути обаче, топката след удар на Крузе рикошира в Мансиен и влезе във вратата на гостите за 1:0!

Голът на Фортуна беше извън логиката в играта и предположенията бяха, че Хамбургер ще докаже това след почивката. Второто полувреме обаче започна с опасно положение пред вратата на Адлер след центриране на Крузе. След това „динозврите" действително притиснаха съперника си, който разчиташе на контраатаки, но не се стигна до опасни ситуации пред Гифер.

Вторият гол в мача се получи както първия. Мощен удар на Вестерман изпрати топката в гърба на Крузе и оттам тя влезе във вратата на домакините, но попадението бе отменено заради нарушение на Берг в наказателното поле. Веднага след това последва атака на Фортуна, при която Райзингер се възползва от грешка от Мансиен и оформи крайното 2:0.

До края на мача гостите бяха пълни господари на терена, но без Ван дер Ваарт „динозаврите" показаха, че им липсват идеи в атака и резултатът от всичко това е, че Хамбургер отправи само един опасен удар към вратата на своя противник.

 

  Сподели
98