Юноша на Байерн помогна на Нюрнберг за равенство срещу баварците (видео)


В. Мухарски

Юноша на Байерн помогна на Нюрнберг за равенство срещу баварците (видео)

Нюрнберг и Байерн Мюнхен не успяха да се победят, завършвайки наравно - 1:1 в двубой от 12-тия кръг на Бундеслигата. Само след три минути игра гостите откриха резултата. Пинола се размина с топката, от което се възползва Тони Кроос. Той напредна и намери добре Марио Манджукич, който от добра позиция реализира за 0:1. Последваха доста сериозни атаки към вратата на Байерн, но баварците се справиха с положението.

Отличен шанс се откри и за гостите, които можеха да удвоят резултата в 35-ата минута. Шакири изведе Рафиня сам срещу вратаря на Нюрнберг, но бразилецът отправи много слаб удар, който бе точно в тялото на стража. Малко по-късно Шакири стреля много силно от далечно разстояние, но кълбото мина близо до гредата.

Веднага след почивката домакините изравниха резултата. Юношата на Байерн - Фойлнер напредна в половината на гостите и успя да отправи шут от над 20 метра, който изненада Нойер - 1:1. В 76-ата минута Тимо Гебхарт удари с лакът Бастиан Швайнщайгер в лицето и реферът показа втори жълт картон на футболиста на Нюрнберг. Домакините приеха играта в своето поле, но баварците така и не успяха да стигнат до втори гол.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
118