Анонс на 12 кръг на Бундеслигата - срещите в събота


Н. Гавазов

Анонс на 12 кръг на Бундеслигата - срещите в събота

Борусия М'гладбах - Щутгарт
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 17.11.2012г.
Час: 16:30
Съдия: Михаел Вайнер

След бременския провал (0:4) Борусия не познава поражение (победа в Хановер и Фюрт, равенство срещу Фрайбург). Тези добри резултати изкачиха „кончетата" в таблицата за класиране и те заемат в нея седмо място, на три точки от четвъртия Борусия Дортмунд.

Щутгарт сложи край на серията си от пет мача без загуба. Това стана факт на собсвтения стадион срещу Хановер 96 и по един невероятен начин, след като „швабите" водеха с два гола.

Домакините са без контузените Даемс, Бласвиц, Йонес и Люк де Йонг. Щутгарт пристига без Дидави, Какау, Хоогланд и Торун, които се намират в лазарета. Оттам излезе Ташчи, но защитникът не бе включен в групата за мача.

В Мьонхенгладбах никой не играе по-успешно от Щутгарт (13 мача). В последните 28 срещи Борусия само два пъти успя да победи - през януари тази година и през 2005. „Кончетата" обаче си имат своите козове и това е Люсиен Фавре. Швейцарецът категорично не желае да загуби от Бруно Лабадия (равенство и три победи).

Прогноза за: Борусия М'гладбах - Щутгарт 1:1

Коефициенти от bet365 :
Борусия М'гладбах - 2.37
Равен - 3.40
Щутгарт - 2.87

Коефициенти от Offsidebet :
Борусия М'гладбах - 2.45
Равен - 3.35
Щутгарт - 2.75

 


Хановер 96 - Фрайбург
Стадион: "АВД Арена", Хановер
Дата: 17.11.2012г.
Час: 16:30
Съдия: Дениз Айтекин

Хановер 96 започна да излиза от кризата и с двата си поредни успеха срещу Аугсбург и Щутгарт сложи край на лошата си серия от пет поредни мача без победа. Саксонци се изкачиха нагоре в класирането и със 17 точки вече заемат шесто място - на три пункта от третия Айнтрахт.

В последните си пет мача Фрайбург не успя да вземе точка само в една среща - при домакинството си на Борусия Дортмунд. Общо взето хората на Щрайх подобриха играта си и най-вече го направиха по отношение на защитата. Но на „соколите" ще им е много трудно да постигнат положителен резултат в Хановер.

Саксонците са без Фелипе, Андреасен и Пинто, които са контузени, но това няма да се отрази съществено на постройката на тима. Лазаретът на Фрайбург почти се изпразни и там сега са само Хьохн и Гинтер.

За саксонците Фрайбург се явява най-удобният съперник -домакините имат само една загуба в десет мача и тя е от 2004 година. За любителите на игрите ще кажем, че Хановер 96 е лидер в класирането по брой на голове, отбелязани от играчи влезли като резерви.

Прогноза за: Хановер 96 - Фрайбург 2:1

Коефициенти от bet365:
Хановер 96 - 2.00
Равен - 3.50
Фрайбург - 3.60

Коефициенти от Offsidebet:
Хановер 96 - 2.05
Равен - 3.35
Фрайбург - 3.50

 


Хамбургер - Майнц 05
Стадион: "Имтех Арена", Хамбург
Дата: 17.11.2012г.
Час: 16:30
Съдия: Даниел Зиберт


Срещата между тези два отбора се очертава да бъде една от най-интересните и вероятността да станем свидетели на неочаквани обрати е твърде голяма. Майнц 05 спечели само една от своите 5 победи като гост (във Волфсбург), но Хамбургер спечели у дома си сами 6 точки от общо 14. Освен това, „динозаврите" играят лошо с „карнавалите" и имат само една победа за три сезона, а и тя не е на „Имтех-Арена".

За домакините няма да играят контузените Личевич, Йрачек, Ньоргаард, Сала и Райкович. Майнц 05 е без Баумгартлингер, който е наказан и намиращите се в лазарета Чупо-Мотинг и Бунгерт. В строя се завърна Класнич, но вероятно той ще започне от пейката мача.

Напълно е вероятно двата тима да не успеят да се победят. За този мач фактора домакинство изобщо не важи, освен това Хамбургер има повече проблеми със състава, отколкото този на своя противник. Никаква изненада няма да бъде, ако гостите вземат трите точки.

Прогноза за: Хамбургер - Майнц 05 1:1

Коефициенти от bet365:
Хамбургер - 2.30
Равен - 3.40
Майнц 05 - 3.00

Коефициенти от Offsidebet:
Хамбургер - 2.40
Равен - 3.20
Майнц 05 - 2.90

 

Айнтрахт - Аугсбург
Стадион: "Комерцбанк-Арена", Франкфурт
Дата: 17.11.2012г.
Час: 16:30
Съдия: Флориан Майер

В първите си шест мача Айнтрахт спечели 16 точки, а в последните пет - само 4. Минаването на по-ниска предавка не се отрази на формата на тима на „Комерцбанк-Арена", откъдето нито един отбор не успя досега да си тръгне с трите точки. Благодарение на това франкфуртци продължават упорито да отстояват третото си място.

Аусбург от своя страна е единственият клуб, който не познава успеха в леговището на съперника. Баварците също имат само 4 точки в последните си пет мача, но допуснаха три поредни загуби и се закотвиха на дъното.

След като Самбрано се завърна от контузия, лазаретът на домакините се изпразни. Под въпрос е включването на Амедик, който излекува контузия, но това ще стане ясно утре и ще бъде лично решение на треньора. Неприятната новина за Аугсбург е, че Симон Йенч отново е контузен. Различни травми лекуват Моравек, Сио и Верхаег.

Очакванията са домакините да доминират от самото начало, а гостите да се отбраняват и да разчитат на дълги топки към нападателите си. Аугсбург не е отбор, който се предава и ако домакините си правят илюзията, че техния противник ще вдигне бялото знаме от самото начало, със сигурност ще бъдат изненадани. Вероятно Айнтрахт ще победи, но колкото и налудничаво да прозвучи, ето един мач, в който могат да се случат изненади, като например гостите да си тръгнат с точка.

Прогноза за: Айнтрахт - Аугсбург 2:1

Коефициенти от bet365:
Айнтрахт - 1.72
Равен - 3.75
Аугсбург - 4.50

Коефициенти от Offsidebet:
Айнтрахт - 1.75
Равен - 3.50
Аугсбург - 4.60

 


Борусия Дортмунд - Гройтер Фюрт
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 17.11.2012г.
Час: 16:30
Съдия: Йохен Дреес

Колкото и странно да изглежда, но Борусия Дортмунд все още не е постигнал две поредни победи през този сезон. След успеха в Аугсбург „жълто-черните" имат възможност да поправят това недоразумение на родния „Вестфален" и по този начин да поднесат подарък на своя треньор, който в събота ще проведе 250-я си мач в Бундеслигата като старши-треньор. Дортмунд е четвърти в таблицата за класиране и спечели седем точки в последните си три мача.

Гройтер е много интересен отбор, който играе по-добре навън, отколкото у дома си. В пет срещи като гости, възпитаниците на Михаел Бюскенс отстъпиха само един път (в Леверкузен), постигайки равенства в Зинсхайм, Франкфурт, Волфсбург и спечелвайки трите точки в Майнц. Но Гройтер си остава само с успеха срещу Майнц05 и в момента заема предпоследно място в таблицата за класиране.

Кел от Домакините е контузен, Овомоела напусна лазарета, но не е включен в групата за мача, ако Суботич не бъде изправен на крака, вероятно Сантана ще започне с Хумелс в защитата.

Гостите пристигат без борещите се с различни травми Тирала, Ндой, Фал и наказаните Клайне и Пекович. Петсос се завърна от контузия, но ще започне от пейката.

Това ще е оспорван мач, независимо от разликата в класите и класирането. Вариантите са два - Фюрт да се държи до края и да даде невероятен отпор на своя именит съперник. Вторият вариант е домакините да вкарат ранен гол и да прекършат психически съперника си. Така или иначе Борусия е фаворит да спечели мача.

Прогноза за: Борусия Дортмунд - Гройтер Фюрт 3:1

Коефициенти от bet365:
Борусия Дортмунд - 1.16
Равен - 7.00
Гройтер Фюрт - 15.00

Коефициенти от Offsidebet:
Борусия Дортмунд - 1.18
Равен - 6.75
Гройтер Фюрт - 13.00

 


Нюрнберг - Байерн Мюнхен
Стадион: "Нюрнберг", Нюрнберг
Дата: 17.11.2012г.
Час: 16:30
Съдия: Мануел Грефе

Нюрнберг не се намира в добра форма и постигна само една победа в последните си осем мача. Основният проблем за „баварците" идва от атаката. За разлика от миналата година защитата се справя много по-добре, но нападателите отбелязаха само два гола в последните шест мача и това трябва да тревожи треньорския щаб.

Байерн Мюнхен във всеки кръг поставя някакви рекорди. 10 победи от 11 мача при голова разлика +28 - подобно нещо не е постигал все още никой. Мюнхенци все още не са пропускали като гости, а интересна статистика се появи на официалния сайт на Бундеслигата: Байерн нито един път не е губил мач, в който Рибери е вкарвал гол (38-2-0).

Хлусек, Шефер, Стефан и Мендлер са контузени, а Балич е наказан от домакините. Гостите са без Кан, Боатенг и Робен, които се намират в лазарета. Луис Густаво е под съмнение, а Хави Мартинес може да е изморен от пътуването до Панама, което означава, че Тимошчук може да получи шанс.

Очакванията са Байерн да установи превъзходство от самото начало и да доминира над своите съседи. Дори мисълта за предстоящото пътуване до Валенсия едва ли би попречило на гостите да победят.

Прогноза за: Нюрнберг - Байерн Мюнхен 0:2

Коефициенти от bet365:
Нюрнберг - 10.00
Равен - 5.50
Байерн Мюнхен - 1.28

Коефициенти от Offsidebet:
Нюрнберг - 11.00
Равен - 5.00
Байерн Мюнхен - 1.28

 


Байер Леверкузен - Шалке 04
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 17.11.2012г.
Час: 19:30
Съдия: Волфганг Щарк

Това е централният мач на кръга и съвсем нормално е очакванията към този двубой да бъдат големи. Леверкузен се намира в много силна форма през последните няколко седмици, поради което загубата от Волфсбург дойде много изненадващо за „аспирините".

Шалке 04 се намира на второ място в класирането и след Байерн Мюнхен е най-стабилно представящия се отбор в Бунделигата. „Миньорите" също имаха своя провал, това стана при гостуването на Хофенхайм, когато гол на Шиплок в 90-та минута лиши гилзенкирхенци от точката.

Аугусто, Кадлец, Беларди и Швааб се намират в лазарета на Байер, а добрите новини са, че Лено се завърна от контузия, а Ролфес след изтърпяване на наказание. Гостите са без Метцелдер, Хьогер и Учида, които се борят с различни травми. Това ще накара Стивънс да извърши някои промени в областта на отбраната и евентуално да изпрати Афелай на пейката, а на негово място да пусне в игра Дракслер.

Байер Левркузен в исторически план играе успешно срещу „кобалтовите" на „Бай Арена", но за последните три години „аспирините" отстъпиха два пъти. В тази насока мача е много любопитен. Очакванията са за равностоен двубой, в който нападателите на двата тима няма да имат кой знае какви големи шансове за гол.

Прогноза за: Байер Леверкузен - Шалке 04 1:1

Коефициенти от bet365:
Байер Леверкузен - 2.62
Равен - 3.50
Шалке 04 - 2.50

Коефициенти от Offsidebet:
Байер Леверкузен - 2.70
Равен - 3.35
Шалке 04 - 2.45

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
199