Анонс на 9 кръг на Бундеслигата - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 9 кръг на Бундеслигата - срещите в неделя

Байерн Мюнхен - Байер Леверкузен

Байер Леверкузен е един от най-удобните съперници за Байерн. Мюнхенци нямат загуба от „фармацевтите" у дома вече 22 поредни мача. За последен път леверкузенци взеха трите точки в леговището на баварците през октомври 1988 година, когато Байерн отново беше трениран от Юп Хайнкес. В 33 мача, които двата тима изиграха в Мюнхен, домакините загубиха само два.

Хората на Юп Хайнкес се намират в страхотна форма и спечелиха всичките си срещи в Бундеслигата през този сезон. Благодарение на своя победен марш, мюнхенци са първи в класирането на четири точки от втория Шалке 04 и на девет от шампиона Борусия Дортмунд. През седмицата те победиха и френския Лил в Шампионска лига и със сигурност утре ще излязат на „Алианц Арена" в добро настроение.

Байер Леверкузен започна лошо кампанията си, но „аспирините" подобриха играта си и са без поражение в последните си пет мача. Трябва да споменем обаче, че миналият уикенд те бяха изправени пред домакинска загуба от Майнц 05, ако не беше гола на Кастро в 87-та минута. След осем изиграни кръга, Байер Леверкузен се намира на седмо място в класирането, с актив от 12 точки.

Гомес и Рибери са контузени и няма да могат да играят утре. Рибери се завърна от лазарета, но ще започне от пейката. При това положение на нещата, най-вероятно ще видим Шакири и Мюлер по крилата с Тони Кроос зад Манджукич. Схема на игра 4-2-3-1.

Гостите са без контузените Кадлец и Агусто. Това означава, че Хаджиме Хосогай ще получи шанс да започне като ляв бек. Райнартц и Ролфес се конкурират за място в центъра на халфовата линия. Сидни Сам се завръща от контузия, но може би ще започне от пейката, който значи, че Беларби ще бъде на лявото крило. Схема на игра 4-3-3.

Очакванията са Байерн да доминира от самото начало на мача. Домакините ще владеят повече топката и ще отправят повече удари от своя съперник, който по този показател е втори в Бундеслигата, така че гостите няма да бъдат съвсем беззъби. Ако мюнхенци подценят срещата, ще се сблъскат с неприятности. Това обаче е малко вероятно да се случи.

Прогноза за: Байерн Мюнхен - Байер Леверкузен 2:0

 

Щутгарт - Айнтрахт

Както всеки сезон, Щутгарт започна трагично кампанията си, но в последните си три мача „швабите" се завърнаха на победния си път, побеждавайки като гости Хамбургер и Нюрнберг и завършвайки наравно 2:2 у дома си с Байер Леверкузен. Тези последни резултати засега осигуряват на Щутгарт 12-то място и актив от девет точки.

Новакът Айнтрахт претърпя първата си загуба от началото на сезона едва в седмия си мач, но бързо се завърна на победния си път при домакинството на Хановер 96 миналата седмица. Добрите резултати на франкфурктци ги оставят на трето място в класирането, а за актива от 19 точки едва ли и най-големите оптимисти са можели да мечтаят.

Домакините са без Дидави, Какау, Хоогланд и Бока, които се борят с контузии. Схемата на игра ще е 4-1-4-1 с Ибишевич начело на атаката и Квист в опорната зона. Харник ще бъде на дясното крило, а в левия край на защитата ще отиде Молинаро.

Гостите пристигат без кадрови проблеми. Тактическата постройка ще е 4-2-3-1 с Океан начело на атаката. Демидов и Самбрано се конкурират за място в центъра на защитата. Роде и Швеглер ще бъдат в опорната зона, а Майер най-вероятно ще застане пред тях.

Очакванията са за интензивен и най-важното - оспорван мач. И двата тима ще се опитат да продължат доброто си представяне, предимството на Щутгарт заради фактора домакинство се компенсира от контузии в тима, което накланя везните към това, този мач да завърши наравно.

Прогноза за: Щутгарт - Айнтрахт Франкфурт 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
139