Трилър в Зинсхайм: Резултатно равенство между Хофенхайм и Гройтер Фюрт


Н. Гавазов

Трилър в Зинсхайм: Резултатно равенство между Хофенхайм и Гройтер Фюрт

Хофенхайм и Гройтер Фюрт завършиха наравно 3:3 на стадион "Вирсол Рейн-Некар арена" в среща от осмия кръг на Бундеслигата. Началото на двубоя не порази въображението - играта беше равностойна, като домакините владееха малко повече топката, опитвайки се да създадат трайно предимство. Гостите от своя страна не се затвориха и често атакуваха, особено по фланговете. Роберто Фирмино изведе домакините напред в резултата в осмата минута след пас на Руди. На всички се струваше, че „селяните" вече ще довършат противника, но в средата на полувремето „франконците" чрез Штибер неочаквано върнаха попадението, вкарвайки своя трети гол от началото на сезона. В края на първата чст двата тима се разиграха и почивката дойде съвсем ненавреме.

От самото начало на второто полувреме Хофенхайм завладя игрово и териториално преимущество и на практика се разположи в половината на своя противник. Позиционните атаки на „селяните" създаваха маса проблеми за отбраната на Фюрт. В 67-та минута хората на Бабел отново излязоха напред, след като Кевин Фоланд открадна една топка в чуждото поле, подаде проникващо на Хоселу, който направи 2:1. Малко по-късно гредата спаси „франконците" след удар на възпитаника на Реал Мадрид. Малко по-късно домакините получиха право на пряк свободен удар - пред вратата на гостите вреше и кипеше, а Руди изпусна две положения. За сметка на това се отличи Приб: в 84-та минута Едгар получи топката от Штибер и от около 20 метра стреля в далечния ъгъл, 2:2!

На всички се струваше, че ще станем свидетели на първото равенство между тези два тима, но минута преди редовното време Фоланд асистира на Хоселу, който на практика излезе очи в очи с вратаря на Фюрт и 3:2. Това не беше всичко обаче! В последните секунди на компенсираното време Сьобих преодоля двама защитници и с ефектен удар донесе точката за гостите 3:3. В този мач Гройтер вкара повече попадения, отколкото във всички досегашни срещи от началото на сезона! Така след този мач Хофенхайм остава на 12-то място във временното класиране с осем точки, а Гройтер Фюрт е в зоната на изпадащите с пет.

 

  Сподели
102