Анонс на 8 кръг на Бундеслигата


Н. Гавазов

Анонс на 8 кръг на Бундеслигата

Хофенхайм - Гройтер Фюрт


Хофенхайм се намираше в серия от две победи и равенство, преди да се сблъска в последния кръг с Байерн Мюнхен, губейки мача на „Алианц Арена с 0:2. Лошият старт на „селяните" засега ги оставя на 13-то място в класирането със седем точки в своя актив и срещата тази вечер срещу аутсайдера е много добра възможност за хората на Маркус Бабел да дръпнат нагоре в класирането.

Гройтер Фюрт има само четири точки в седем мача досега и заема последно място в таблицата. Характерното за новаците е, че те играят добре през първите полувремена, но след почивката негативите в представянето им вземат връх и по този начин загубиха много от срещите си. Последната загуба от Хамбургер дойде след добра игра през цялото време, но разсеяността на защитата не позволи на Фюрт да вземе нещо от този мач.

Домакините са без наказаните Уилямс и Салихович, което означава, че Руди и Крис ще започнат в центъра на халфовата линия. Последните съобщения са, че Вукчевич ще играе. Вийзе се завръща от контузия. Схема на игра 4-2-3-1 с Жоселу начело на атаката.

За гостите няма да играят контузените Фал, Турала и Петсос. Приб и Петкович се конкурират за място в центъра на халфовата линия, Шайбер вероятно ще започне титуляр след добрия си мач против Хамбургер. При схема на игра 4-4-2 Сарарер ще води атаката, което означава, че Микелсен ще отиде на десния край на полузащитата.

Това ще бъде труден за двата отбора мач, в който може да се получи изненада. Много е лесно да отпишем гостите, но кадровите проблеми в Хофенхайм са по-сериозни от тези в Гройтер Фюрт и вероятно това ще окаже влияние върху играта на домакините. Ако имаме възможност за игра с два знака, разумно ще бъде да използваме и „Х", иначе не ни остава нищо друго, освен да заложим на Хофенхайм.

Прогноза за Хофенхайм - Гройтер Фюрт 2:1

 

Байер Леверкузен - Майнц 05

Байер Леверкузен е непобеден в последните си четири мача и след международната пауза някои контузени се завърнаха в тима, което предполага, че „аспирините" са по-силни, отколкото преди две седмици. След седем мача в Бунеслигата, Байер се намира на шесто място и има в актива си 11 точки.

Майнц 05 не започна убедително кампанията си и в пет мача имаше само 4 точки, но момчетата на Тухел постигнаха две победи в последните си две срещи и се изкачиха на девето място, само на точка от своя утрешен опонент. Сега остава да видим дали последните успехи на тима са случайни или ще се превърнат в тенденция.

Сидни Сам и Ренато Агусто са контузени от Байер. Добрата новина е завръщането в строя на Стефан Райнарц, който вероятно ще започне в опорната зона. Ларс Бендер също се завърна в строя, но не е ясно дали ще започне като титуляр. Схема на игра 4-3-3 с Шюрле и Белараби по фланговете и Кислинг в средата на атаката.

Гостите са без Нико Бунгерт и Ерил Мотинг, които лекуват контузии. Иван Класнич все още се възстановява от травмата и вероятно ще бъде готов за следващия двубой на Майнц 05. Тухел няма да прави някакви особени промени. Вероятно на мястото на Бунгерт ще постави Кирхов, който с Новески ще оформи двойката централни защитници. Схемата на игра ще е 4-3-1-2 с атакуващо трио Сзалай, Рукавится и Иваншич зад тях.

Това ще бъде един от оспорваните мачове на кръга. Миналата година Байер победи с 3:2, но не това е причината да смятаме, че двубоят ще бъде „тежък". Общо взето двата тима запазиха миналогодишната си сила, но в момента Майнц 05 се намира в подем, особено след успеха си в Дюселдорф. От друга страна кадровите проблеми на домакините започнаха да намират решение, но до колко завърналите се в строя ще бъдат полезни на съотборниците си. Логиката сочи минимална победа на Байер, но аспирините не един път са поднасяли неприятни изненади на феновете си.

Прогноза за: Байер Леверкузен - Майнц 05 2:1

 

Вердер Бремен - Борусия М'гладбах

Вердер загуби последните си два мача и от челото в таблицата, „музикантите" се смъкнаха на 12-то място на 2 точки от опасната зона. Ако поражението срещу Байерн беше очаквано, 1:3 в другият баварски град Аугсбург е необяснимо и дойде след поредица от фрапиращи грешки в защита.

Борусия М'гладбах прекъсна серията си от пет мача без победа с хубав успех срещу непобедимия дотогава Айнтрахт, но „кончетата" не успяха да ни убедят в боеспособността си. Въпреки това хората на Фавре заемат 10-то място в класирането с 9 точки и с напълно реални шансове за атака на позициите, където завършиха миналогодишния сезон.

Домакините са без контузените Прьодл и Фриц. Лукимия се завръща от контузия и ще замени Прьодл в центъра на отбраната. Петерсен и Акпала се конкурират за място в атаката, което при схема 4-1-4-1 ще бъде само едно.

Гостите поизчистиха кадровите си проблеми и единствен в лазарета остана Александър Ринг. Торбен Маркс най-вероятно ще получи шанс да започне в центъра на халфовата линия, което от своя страна ще позволи на Ганит Хака да се придвижи по-напред, зад нападателя. Схемата на игра ще е 4-4-1-1 с Де Йонг начело на атаката.

Поредният двубой от кръга, в който неизвестните са много. Въпреки, че повечето специалисти отдават предпочитанията си на домакините, напълно е вероятно да станем свидетели на победа за гостите. Тя би могла да дойде от намеренията на Вердер да доминира и атакува, което пък ще подложи защитата на риск от опасните контраатаки на Борусия. Напълно възможно е двата тима да не се победят и ако имаме възможност за игра с два знака, „хикса" би трябвало да фигурира във фишовете ни.

Прогноза за: Вердер Бремен - Борусия М'гладбах 1:2

 

Фортуна Дюселдорф - Байерн Мюнхен

Фортуна прави изненадващо добър старт на сезона, допускайки само една загуба в седем мача. Поражението можеше да бъде избегнато, ако хората на Норберт Майер не бяха останали с човек по-малко при гостуването си на Майнц 05 в последния кръг на Бундеслигата и Новески от домакините не беше вкарал в 85-та минута. В момента новаците се намират на седмо място в класирането с актив от десет точки и с досегашното си представяне накараха останалите отбори да се съобразяват с тях.

Байерн Мюнхен се намира на първо място в таблицата за класиране и записа седем победи в седем мача. Баварците са в страхотна форма, те отбелязаха 21 гола в срещите си от Бундеслигата и допуснаха само два. Интересното е, че до този момент нито един тим, който е домакинствал на мюнхенци не е успял да порази тяхната врата и поради гореизброените причини продължава да бъде загадка загубата с 1:3 срещу БАТЕ в Шампионската лига.

Фортуна ще бъде без контузените Райцингер, Соареш и Малезаш, както и без наказания Оливер Кан. Това означава, че вероятно Жуанан ще получи шанс да играе като централен защитник. Ламберц ще замени Финк в центъра на халфовата линия, а Белингхаузен да отиде на левия фланг на полузащитата. Схемата на игра ще е 4-2-3-1 с Воронин зад нападателя.

Робен и Марио Гомес няма да вземат участие в двубоя утре. Алаба се завръща от контузия, но това няма да промени ситуацията, защото едва ли той ще започне мача. Густаво може да започне заедно с Бастиан Швайнщайгер, ако това се случи Мартинес отива на пейката. Шакири или Томас Мюлер ще заменят Робен на фланга, но това ще е лично решение на треньора. Схема на игра 4-2-3-1 с Манджукич на върха на атаката.

Очакванията са Байерн да наложи волята си от самото начало на мача. Домакините ще се постараят да усложнят живота на своя противник, но само с ентусиазъм това няма как да се случи. Ако Байерн вкара ранен гол, нещата за Фортуна ще бъдат предрешени.

Прогноза за: Фортуна Дюселдорф - Байерн Мюнхен 0:2

 

Хамбургер - Щутгарт

Този мач е дербито на неделния ден в Бундеслигата, въпреки позициите на двата тима в класирането. След лошия старт Хамбургер постигна две хубави победи, а изобщо „динозаврите" са в серия от 4 мача без поражение и се изкачиха на десето място в класирането с актив от 7 точки.

Щутгарт както обикновено започна лошо кампанията си и записа две поредни загуби. Трудно е да кажем, че „швабите" подобриха представянето си, защото в последните пет мача имат само една победа, но пък допуснаха и само една загуба. Тези резултати засега оставят тима на 15-то място в класирането с 6 точки и много въпросителни пред Бруно Лабадия.

За домакините няма да играят контузените Лам, Ньоргаард, Райкович и Бадел. Добрата новина е завръщането на Аого, но едва ли той ще започне мача, след като Янсен показва стабилност на левия фланг на отбраната. Схемата на игра ще е 4-2-3-1 с Рудневс начело на атаката и Йрачек и Сон по фланговете.

Проблемите при гостите са равностойни. Извън строя се намират Дидави, Какау и Хоогланд. Бока ще отиде на левия фланг на отбраната, Квист в опорната зона и при схема на игра 4-1-4-1 Ибишевич ще е самотен нападател. Едва ли Лабадия ще предприеме някакъв друг ход, още повече, че този стил позволява на Гентнер и Холцхаусер да се връщат бързо назад и да помагат на защитниците.

Вглеждайки се в досегашното представяне на двата отбора логиката недвусмислено показва, че Хамбургер ще победи. Точно северняците обаче са един от отборите, който винаги може да изненада в добрия и лошия смисъл на думата. Освен това се усеща лекият подем в играта на Щутгарт и поставяйки върху всичко това съждението, че във футбола много често липсва логика, какво пречи да заложим на равенството в днешния мач между „динозаврите и „швабите"?

Прогноза за: Хамбургер - Щутгарт 2:2

 

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
187