Анонс на 7-ми кръг на Бундеслигата - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 7-ми кръг на Бундеслигата - срещите в неделя

Хановер 96 - Борусия Дортмунд

Изоставането от Байерн Мюнхен след шест кръга е повече от сериозно, но за последната седмица Борусия Дортмунд демонстрира, че е твърде рано след загубата от Хамбургер и равенството с Айнтрахт зложелателите на отбора да се радват. Миналият кръг възпитаниците на Юрген Клоп разпиляха своите съименници от Мьонгенгладбах, побеждавайки ги с 5:0. Сега „жълто-черните" ще гостуват на Хановер 96, който редува успешни мачове с невзрачни представяния.

През седмицата двата отбора играха в евротурнирите и могат да бъдат доволни от представянето си. Дортмундският колектив се срещна с Манчестър Сити и показа повече от съдържателен футбол. Немският шампион беше близо до победата и с тази теза се съгласи дори Роберто Манчини, заявявайки че Джо Харт е спасил тима. Хановер 96 от своя страна успя да победи Леванте, но го направи с много пот и кръв. Още в десетата минута немският тим губеше в резултата, а Карим Хаги получи червен картон за нарушение на последната надежда, но с десет човека възпитаниците на Мирко Сломка съумяха да вкарат два гола във вратата на съперника.

Кристиан Шулц, Адриан Никци и Леон Андреасен са контузени от домакините, а това означава, че Константин Раух ще получи още един път шанс да играе като ляв бек. Мануел Шмидебах ще замени Андреасен в опорната зона и в общи линии това ще са промените, които Сломка ще извърши в отбора. Завръщането на Артур Собиех от контузия може да означава почивка на Конан, а може двамата нападатели да изиграят по едно полувреме - това ще е лично решение на треньора. Схема на игра 4-4-2.

Гостите са без контузените Овомоела, Дуцкч и Хумелс, който пострада срещу Манчестър Сити. Вероятно Фелипе Сантана ще замени Матс в отбраната. Кел и Бендер се конкурират с Гундоган за място в опорната зона. Схема на игра 4-2-3-1 с Левандовски отпред и подкрепян от Ройс, Гьотце и Блажиковски.

Едва ли гостуването на Хановер 96 обещава да бъде толкова лесно за Борусия Дортмунд, още повече, че саксонците са без загуба в 21 домакински мача. Отделно от това Хановер 96 е един от малкото отбори, който успя да победи шампионите през миналата година. Очакванията са за здрава битка, а фаворит за победа в този мач си остава Борусия Дортмунд.

Хановер 96 - Борусия Дортмунд 1:2

 

 

Щутгарт - Байер Леверкузен

Щутгарт записа първата си победа от началото на сезона едва през миналата седмица, така че натискът върху наставника на тима Бруно Лабадия остава. До този момент „швабите" имат три поражения и две равенства, а 16-то място в класирането е повече от срамно за тима, който на всичкото отгоре представя страната си в евротурнирите.

Байер Леверкузен започна противоречиво кампанията си - с поражения от Борусия Дортмунд и Айнтрахт и победа над Фрайбург, но в последните си три мача „аспирините" са без загуба, включително победиха при гостуването си Розенборг в мач от груповата фаза на Лига Европа.

Домакините са без контузените Дидави, Оказаки и Хоогланд, Аудел беше под съмнение, но последните съобщения сочат, че той няма да играе. При схема на игра 4-2-3-1 Ибишевич отново ще е самотен нападател. Торун се завърна от контузия и ще замени Оказаки. Какау вероятно ще започне двубоя на пейката.

Стефан Рейнарц все още е контузен, така че Хосогай и Ролфес се конкурират за място в центъра на халфовата линия. Почти сигурно е, че Шюрле и Сам ще започнат по фланговете. Схемата на игра ще е 4-3-3 с Топрак и Волшийд в центъра на отбраната.

Очакванията са за хубав мач. И двата отбора ще се стремят към победата, а шансовете да я постигнат са големи. Това ще е другият мач от неделната програма, който може да завърши при всякакъв резултат. Гостите изглеждат по-стабилни и компактни, но домакините пък показват признаци на стабилизиране, а и подкрепата на публиката също ще окаже своето въздействие.

Щутгарт - Байер Леверкузен 2:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
140