Анонс на 7-ми кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Гавазов

Анонс на 7-ми кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Аугсбург - Вердер Бремен

Аугсбург се намира на последно място в таблицата за класиране и след шест изиграни мача баварците имат само две точки. Това е единственият тим, който все още не познава радостта от победата. Въпреки това, в предишния кръг Аусбург се противопостави успешно на Хофенхайм и успя да оцелее на „Вирсол Рейн - Некар Арена"срещу анемичните домакини.

Вердер ще пътува на юг с актив от две победи, равенство и три загуби, които засега осигуряват на „музикантите" осмо място в класирането. В последният кръг хората на Шааф бяха близо до това да станат първия отбор, откраднал точки от Байерн Мюнхен, но попаденията на Густаво и Манджукич провалиха плановете на домакините, чиито цели през настоящия сезон са класиране в топ 6.

Аугсбург е без контузените Филип, Бах, Мьолдерс, Коо и Йенч, но добрата новина е завръщането на Лангкамп от контузия. Мусона вече тренира пълноценно, но едва ли ще започне на фланга, където се очаква Петржела отново да играе. Схема на игра 4-2-3-1 с Аристид Банце самотен нападател.

Гостите са само без изгонения срещу Байерн Лукимия, което е добра новина за Шааф и наставникът ще може да свика под знамената онези футболисти, които смята, че ще са му най-полезни. Едва ли ще видим някакви особено промени в тима от последния мач. Петерсен и Акпала се конкурират за място начело на атаката, а Елия и Фюлкруг за левия фланг на полузащитата. Схема на игра 4-1-4-1.

Много тежък двубой за двата тима. Домакините ще са амбицирани най-после да зарадват своите фенове, но ще трябва да го направят без някои основни играчи. Вердер от своя страна изглежда леко разколебан след поражението от Байерн. Вероятно гостите ще се опитат да доминират от самото начало и да атакуват по крилата, където всъщност е слабото място на техните домакини. Не е изключено попадение след спечелен въздушен двубой, който е една от слабостите на Аугсбург, но най-голям негатив за баварците ще бъде грешките в завършващата част на атаките. Логиката сочи победа за Вердер.

Прогноза за Аугсбург - Вердер 1:2

 

 

Шалке 04 - Волфсбург

Шалке 04 прави добър старт на сезона и „миньорите" имат три победи и две равенства досега, а единственото поражение дойде от Байерн Мюнхен. Това отрежда на тима от Гелзенкирхен четвърто място в класирането и равен брой точки с шампиона.

На обратния полюс се намира Волфсбург, който на старта на първенството победи Щутгарт, но след това „вълците" регистрираха две равенства и три поражения, две от които дойдоха в последните им два мача. Пет точки и 16-о място - това едва ли се харесва на Магат, който обеща разговори с футболистите и най-вече с нападателите, които вкараха само един гол за пет мача.

Хилдебранд и Дракслер са контузени от Шалке 04 и няма да могат да помогнат на съотборниците си. Вероятно Афелай ще замени Юлиан по лявото крило. Схема на игра 4-2-3-1 с Хунтелаар начело на атаката, подкрепян отзад от Хлтби.

Гостите са без Пилар и Хелмес. Магат вероятно ще се върне към старата схема с двама нападатели, така че в атака вероятно ще видим Олич и Лакич, подкрепяни от плеймейкъра Диего.

При други обстоятелства вероятно щяхме да се доверим безрезервно на Шалке 04, но домакините играха мач от Шампионската лига във вторник и сега остава да видим до каква степен играчите ще са се възстановили от този двубой. Волфсбург няма какво да губи и предположенията са, че разговорите на Магат с неговите футболисти са били ползотворни. „Вълците" няма да се дадат без бой, нито ще се стреснат от името на съперника си. Знам, че звучи кощунствено, но ето един идеален мач за търсене на изненада в него. А тя може да стане реалност, ако в „миньорите" се чувства умората от сблъсъка с Монпелие.

Прогноза за: Шалке 04 - Волфсбург 1:1

 

Байерн Мюнхен - Хофенхайм 

Байерн Мюнхен посреща Хофенхайм няколко след сензационната си загуба срещу БАТЕ в мач от втория кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Поражението в Минск не само разочарова феновете на тима, но също така развали досегашните добри впечатления от играта на баварците и показа, че мюнхенци не са непобедими. Въпреки това, серията на Бйерн в Бундеслигата е безпогрешна и хората на Хайнкес имат пълен актив от точки, при това лидерът в класирането е отбелязал 19 гола в шест мача и е допуснал само 2.

Хофенхайм започна много лошо кампанията си след като в първите си три мача претърпя поражения, а особено болезнена беше домакинската загуба с 0:4 у дома срещу новака Айнтрахт. Двете поредни победи намалиха напрежението, но равенството срещу Аугсбург през миналия уикенд само идва да покаже непостоянството в играта на „селяните" и влиянието от късата резервна скамейка на тима. След шест мача Хофенхайм се намира на девето място в класирането със седем точки в своя актив.

Алаба и Гомес се възстановяват от контузиите си и няма да могат да помогнат на своите в утрешния мач. Нее изключено Луис Густаво да започне мача от пейката, което означава, че Хави Мартинес и Бастиан Швайнщайгер ще работят съвместно в опорната зона. Робен може да се завърне в стартовия състав, а на Мюлер да бъде дадена почивка. Схема на игра 4-2-3-1 с Писаро или Манджукич отпред.

Хофенхайм ще пътува до Мюнхен пълен с кадрови проблеми. Контузени са Вийзе, Крис, Яйсле и Вукчевич, като последният дори да бъде изправен на крака, едва ли ще започне като титуляр. Салихович изтърпява наказание. На вратата ще застане Кастеелс, който ще замени Вийзе, а Фирмино ще започне в полузащитата на мястото на Салихович. Схема на игра 4-2-3-1, като Дердийок и Жиселу се конкурират за място в нападението.

Едва ли трябва да си правим някакви илюзии за изхода от този двубой. Байерн Мюнхен ще трябва да заличи по някакъв начин срама от поражението в Минска и единственият начин да направи това е чрез една хубава победа над Хофенхайм. Гостите освен, че ще играят в неблагоприятна среда, имат и твърде къса скамейка за този мач, така че едва ли възпитаниците на Маркус Бабел ще успеят да се противопоставят успешно на именития си съперник. Отличен мач за игра на хендикап: един срещу друг застават най-доброто нападение срещу най-слабата защита в Бундеслигата.

Прогноза за: Байерн Мюнхен - Хофенхайм 4:0

 

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
89