Байерн мина и през Шалке (видео)


А. Павлов

Байерн мина и през Шалке (видео)

Байерн срази Шалке с 2:0 в голямото дерби на 4-ия кръг в Бундеслигата. Това бе четвърти пореден успех за "баварците" от началото на сезона в шампионата, като той бе постигнат благодарение на головете на Тони Кроос в 55-ата и Томас Мюлер в 58-ата минути. Със спечелените три точки Байерн се върна на върха в класирането, докато Шалке слезе до петото място със седем пункта, преди да се изиграят останалите срещи от кръга.

Самият двубой в Гелзенкирхен започна с настървена игра от страна на домакините. Освен един далечен удар на Джеферсън Фарфан в 6-ата минута, Шалке обаче не успя да създаде други голови опасности пред вратата на Байерн в първите минути от мача.

Впоследствие мюнхенци поеха инициативата и сътвориха няколко добри положения, от които обаче не успяха да извлекат полза. В 10-ата минута Тони Кроос се озова сам срещу Ларс Унерщал, но халфът на Байерн не съумя да отправи удар и вратарят на Шалке се справи със ситуацията. В 25-ата минута гостите бяха още по-близо до гола, когато Кроос центрира отляво към Манджукич, който бе оставен непокрит в наказателното поле, ала стреля с глава над вратата. В тази фаза от срещата "кралскосините" не стигнаха до нито една възможност, като те грешаха често при изграждането на своите атаки.

Чак към края на първата част Шалке повиши агресията в своите действия и това веднага се отрази положително върху играта на тима в нападение. В 39-ата минута Фарфан шутира силно към вратата на гостите, но Мануел Нойер се намеси вещо и изби топката в корнер. Четири минути по-късно Кристиан Фукс също изпробва Нойер, ала и този път стражът на Байерн бе на висота и улови топката в своите ръце. Това бе последната по-значима сцена през първото полувреме, което завърши при нулево реми. Това бе справедлив резултат предвид показаното от страна на двата отбора.

След почивката Байерн натисна своя съперник и с два бързи гола предреши изхода от дуела. Страхотно взаимодействие между Тони Кроос и Томас Мюлер завърши с попадение на първия в 55-ата минута. Робен хвърли тъч към Кроос, който направи двойно подаване с Мюлер и се озова на удобна стрелкова позиция, откъдето не остави шансове на Унерщал. Само 180 секунди по-късно Байерн отбеляза още един гол, чийто автор този път бе Томас Мюлер. Крилото на "баварците" овладя топката на десния фланг, финтира Фукс и с неочакван удар от не особено голям ъгъл изненада Ларс Унерщал, пращайки топката в мрежата.

Тези две попадения, които гостите вкараха, им помогнаха да поемат пълен контрол върху събитията на полето. Така в 60-ата минута Мюлер можеше да покачи дори на 0:3, но изтрелът на футболиста се отклони в крак на съперников бранител и отиде в ъглов удар. Шест минути след този епизод пък Ариен Робен имаше страхотен шанс да се разпише, но Унерщал не се хвана на неговия опит за прехвърляне.

От друга страна, Шалке така и не успя да се отърси от бързите два гола, които получи в началото на втората част. Едва в последните десет минути домакините сътвориха две опасности чрез Фарфан и Хунтелаар. В 81-ата минута перуанецът шутира силно от около 25 метра, но Нойер парира неговия удар. В 90-ата минута пък Клаас-Ян Хунтелаар стреля от въздуха, но неговият шут се оплете във външната мрежа на вратата на Байерн. В крайна сметка хората на Хууб Стевенс не можаха да се противопоставят на своя противник и логично загубиха с 0:2.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
103