Хайнкес разкри защо е оставил Мартинес на пейката


А. Павлов

Хайнкес разкри защо е оставил Мартинес на пейката

Наставникът на Байерн Юп Хайнкес не пусна Хави Мартинес в титулярния състав за втори пореден път, откакто испанецът се присъедини към мюнхенци. Така, след като Мартинес започна шампионатния мач с Щутгарт от резервната скамейка, полузащитникът не бе включен в стартовата единайсеторка на Байерн и за вчерашния двубой от Бундеслигата с Майнц.

В тази връзка Хайнкес вчера разкри защо отново е решил да остави Мартинес първоначално на пейката, като халфът се появи в игра в 75-ата минута на срещата с Майнц и подаде за попадението на Тони Кроос, който оформи крайното 3:1 в мача.

"Вчера (б.а. - онзи ден) имах дълъг разговор с Хави. Той се чувства тук много по-добре посрещнат, отколкото е очаквал. Хави тренира от едва две седмици с тима. Процесът на неговата интеграция все още не е завършил, а и Луиш Густаво се представи силно напоследък, затова не видях причина да правя промяна. Днес (б.а. - вчера) след влизането на Мартинес продължихме да контролираме играта. Хави игра много интелигентно и се справи добре в предни позиции. Направи превъзходна асистенция за гола за 3:1", коментира Хайнкес.

  Сподели
98