Леверкузен привлича бивш играч на Барселона и Ливърпул?


А. Павлов

Леверкузен привлича бивш играч на Барселона и Ливърпул?

Байер Леверкузен има най-малкия състав в Бундеслигата!

Възможно е обаче скоро "заводският отбор" да се подсили с един качествен и доста опитен футболист.

Става въпрос за Будевайн Зенден, който в момента е без клуб, тренира от понеделник с Байер Леверкузен по покана на бившия си съотборник в Ливърпул Сами Хюпия. Както е известно, Хюпия в момента е старши треньор на "аспирините".

"Ясно е, че Зенден ще може да тренира при нас и през следващата седмица", сподели финландецът.

Ще получи ли след това холандският ветеран, който, освен за Ливърпул, е играл и за Барселона, договор в тима от "БайАрена"?

Засега това не е ясно, но въпреки този факт, Хюпия говори с възхищение за рутинирания халф. "Будевайн все още е във форма. Истински професионалист, който тук се разбира по страхотен начин с всички играчи. Може би неговото присъствие е добро за нашите млади футболисти", заяви наставникът на леверкузенци.

Зенден в Байер - това е нещо повече от една идея. Това е голям шанс!

Въпреки че клубът все още не е разговарял с полузащитника по тази тема, всеки видя колко професионално се представи Зенден по време на тренировъчните сесии.

Нещо повече, привличането на холандеца няма да носи финансов риск със себе си. За играча няма да бъде платена трансферна сума, като по всяка вероятност той ще се съгласи на контракт, при който заплащането ще се определя от броя изиграни срещи.

При нужда Будевайн Зенден може да играе и като ляв бранител и с това "аспирините" ще имат още една алтернатива на Михал Кадлец.

След първата си тренировка с Байер Леверкузен Зенден заяви следното пред вестник "Билд": "Все още не съм сложил край на кариерата си."

Така може би "заводският отбор" ще бъде последната спирка в кариерата на халфа след ПСВ Айндховен, Барселона, Челси, Мидълзбро, Ливърпул, Марсилия и Съндърланд...

Снимка: Алън Уотър

Статията е преведена от www.bild.de

  Сподели
120