Торстен Финк: Ван дер Ваарт ни дава положителна енергия


А. Павлов

Торстен Финк: Ван дер Ваарт ни дава положителна енергия

След напълно проваленото начало на кампанията сега в Хамбургер жадуват за положителни знаци. За такъв знак може да бъде определена победата с 12:0 в контролата с шестодивизионния Шварценбек. Освен това при хамбургци има нов спасител: завърналият се от Тотнъм Рафаел ван дер Ваарт, който носи капитанската лента във вчерашната проверка и веднага пое главна роля на терена.

Въодушевлението около Ван дер Ваарт, както при всяка поява на техничаря, откакто в петък той бе официално представен като футболист на Хамбургер, не познаваше граници сред 2500-те зрители. Привлеченият за 13 милиона евро холандец направи Хамбургер щастлив още с първия си двубой. "Рафаел диктуваше играта и ритъма. Той водеше отбора", похвали треньорът на "ротхозен" Торстен Финк Ван дер Ваарт след контролата с Шварценбек. Действително халфът незабавно пое диригентската палка, извеждаше своите съотборници на стрелкови позиции и самият той реализира един гол при головата фиеста срещу аматьорския съперник.

"Ван дер Ваарт е личност, от която клубът сега се нуждае. Рафаел има опит, вкарва голове. Той въплъщава в себе си всички неща, които са ни необходими. Изобщо не можем да си представим, че можехме да получим по-добър играч от него", заяви Финк приповдигнато.

По-рано попаденията за Хамбургер бележеха Младен Петрич и Паоло Гереро, които обаче вече не играят за отбора от Северна Германия. Тъкмо затова феновете и клубът искат да видят в действие вълшебния ляв крак на Ван дер Ваарт. Холандският национал е известен с отлично завъртяните изстрели от преки свободни удари, с гениалните асистенции и със зрелещните голове. На неговата сметка има 48 гола от първия му престой в отбора (между 2005 и 2008 година). 63 пъти пък Ван дер Ваарт се разписа за родния Аякс, където игра между 2001 и 2005 година, 28 пъти за Тотнъм в годините между 2010 и 2012 и 12 пъти за Реал Мадрид между 2008 и 2010 година.

"Рафаел ни дава положителна енергия. С него играта на тима става определено по-градивна, по-добра. По този начин и другите играчи отново ще подобрят формата си", завърши Финк.

  Сподели
97