Лазаретът на Байерн почва да се изпразва


А. Павлов

Лазаретът на Байерн почва да се изпразва

Байерн е начело в Бундеслигата след първите два кръга в шампионата, като "баварците" убедиха преди всичко при разгромната си победа с 6:1 над Щутгарт. В лагера на Байерн могат да бъдат още по-доволни, след като днес стана ясно, че няколко играчи се приближават към завръщане в игра след претърпяни контузии. Така например голмайсторът на мюнхенци Марио Гомес се възстановява добре след операция в скакателната става, докато Давид Алаба и Диего Контенто също са напът да излязат от лазарета.

Преди около четири седмици най-резултатният нападател на немския рекордьор по титли през изминалите години трябваше да се подложи на хирургическа интервенция. След операцията в лявата скакателна става Гомес вече не усеща никакви болки, съобщи днес Байерн на официалната си уебстраница.

Преди да започне с бягането, Гомес вече е направил една изграждаща мускулатурата тренировка, потил се е върху велоергометъра и е работил върху подвижността на оперираната скакателна става.

Възстановяването на Давид Алаба и Диего Контенто също протича изцяло по план, разкриха от "Зебенер Щрасе". През следващите дни Контенто, в чийто ляв крак се бе появила стресова реакция вследствие скъсване на косъм, трябва да поднови бегови тренировки. Алаба пък, който страдаше от контузия в левия си крак, работи върху изграждането на мускулите в стъпалото и прасеца. "Вече се чувствам много по-добре", каза австрийският национал, който се надява след две-три седмици отново да се включи в тренировките на мюнхенци.

След паузата заради мачовете на националните отбори Байерн приема Майнц в събота, 15-и семптември, в среща от 3-ия кръг в Бундеслигата. 

  Сподели
138