Вердер със спечелен трофей след драма срещу Дортмунд (видео)


В. Мухарски

Вердер със спечелен трофей след драма срещу Дортмунд (видео)

Вердер Бремен спечели турнира "Лига Тотал". "Бременските музиканти" вдигнаха купата след драматичен успех във финала срещу Борусия Дортмунд с 5:4 след изпълнения на дузпи. Срещата се игра в Хамбург, като в редовното време резултатът бе 3:3.

В третата минута минута Никлас Фолкрюг даде начало на головата фиеста с удар от 12 метра. В петата минута Екичи удвои резултата в полза на Вердер след точно изпълнена дузпа.

В 21-ата минута Марко Ройс с прекрасен удар от от фаул намали на 1:2. В 24-тата Роберт Левандовки изравни, засичайки подаване на Морис Лайтнер. Вердер поднови играта от центъра, но сбърка фатално в защита, където Левандовски открадна топката, напредна и шутира. Вратарят Волф докосна топката, но тя влезе във вратата му и по този начин шампионите сътвориха пълен обрат.

В 49-ата минута Вердер успя да изравни чрез Аарън Хънт, който бе точен от наказателен удар, за нарушение срещу Аарън Хънт в наказателното поле. Куупата беше решена при рулетката на дузпите.

Суботич пропусна първото изпълнение. Ударът на Клеменс Фритц бе спасен от вратаря. Кевин Гроскройц изпусна за Борусия и даде купата на Вердер.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
152