Гомес ляга под ножа, не е ясно колко дълго ще бъде извън строя


А. Павлов

Гомес ляга под ножа, не е ясно колко дълго ще бъде извън строя

Заради непредвидени проблеми с контузии Байерн отложи контролата си с четвъртодивизионния Зоненхоф Гросашпах, която трябваше да се проведе в сряда. Сред контузените играчи на "баварците" е и голмайсторът Марио Гомес. Немският национал се оплаква от проблеми в дясната скакателна става и през идната седмица трябва да бъде опериран. Едва след хирургическата интервенция ще стане ясно колко дълго време ще отсъства Гомес.

Приятелският мач със Зоненхоф Гросашпах пък трябва да бъде преместен за друга дата. Спортният директор на мюнхенци Матиас Замер съжаляваше за решението срещата да се отложи, но в същото време Замер каза следното: "Когато представителният отбор на Байерн трябва да изиграе приятелски двубой, тогава участие в тази среща трябва да вземат познатите играчи на тима. Този път обаче това няма да бъде възможно заради различни травми, които се появиха в отбора през последните дни. В противен случай футболните фенове в Гросашпах щяха да останат разочаровани."

Понастоящем мюнхенци не могат да разчитат, освен на Гомес, също и на Диего Контенто, Давид Алаба и Рафиня. Нещо повече, Франк Рибери и Клаудио Писаро пък напоследък страдаха от здравословни проблеми, а за капак на всичко, Бастиан Швайнщайгер напусна терена контузен в днешния двубой на "баварците" с Хамбургер, който бе част от предсезонния турнир Лига Тотал Къп. Засега няма точна диагноза за състоянието на вицекапитана на Байерн.

  Сподели
172