Пропада трансферът на Налдо във Волфсбург?


А. Павлов

Пропада трансферът на Налдо във Волфсбург?

Трансферът на Налдо от Вердер във Волфсбург е напът да пропадне. Както волфсбургци обявиха днес, бразилецът не е издържал първите медицински тестове. Затова сега е необходимо да бъдат проведени по-обстойни прегледи. След първите тестове наставникът на Волфсбург Феликс Магат уведоми, че преминаването на Налдо все още не може да бъде потвърдено.

"Настъпи ситуация, която не можехме да разрешим толкова бързо. В момента не можем да обявим официално трансфера", каза Магат.

"Трябва да направим по-точни прегледи, за да можем да установим, дали играчът ще бъде способен да ни помага през следващите години", отбеляза още треньорът на "вълците".

Колко издръжливо е коляното на Налдо, който във Вердер често страдаше от контузии? Действително между 2005 и 2012 година бразилецът записа 173 мача и 22 гола за бременци в Бундеслигата, но, от друга страна, защитникът пропусна цялата кампания 2010/2011.

Междувременно мениджърът на Вердер Клаус Алофс се надява на бързо изясняване на проблема. Въпреки това обаче Алофс реагира спокойно на създалата се ситуация. "Не съм изненадан. Когато преглеждаш един 29-годишен футболист, винаги ще откриеш нещо. Ясно е, че след това играчът ще трябва да бъде допълнително прегледан", коментира Клаус Алофс.

Ако все пак Налдо премине успешно медицинските тестове във Волфсбург, бранителят ще подпише петгодишен договор с "вълците", като, според информации на "Кикер", Волфсбург ще плати пет милиона евро на Вердер за правата на кариоката.

  Сподели
141