С приповдигнато настроение Байерн се разправи с Щутгарт (видео)


В. Мухарски

С приповдигнато настроение Байерн се разправи с Щутгарт (видео)

Байерн Мюнхен се наложи у дома с 2:0 над Щутгарт в среща от 33-тия кръг на Бундеслигата. Въпреки този успех баварците са на втора позиция в крайното класиране, но показаха, че не им липсва настроение. Преди началото на срещата на "Алианц Арена" започна празнуваше предвид класирането на баварците за финала в Шампионската лига, който ще се играе и на техния стадион. Освен това тимът на Юп Хайнкес показа новите си екипи - бели фланелки с оранжеви райета. На терена излезе и оркестър, който вдигна настроението по трибуните.

Bavarian Brass Musicians Perform Ahead Of The German First Division Bundesliga Football Match FC Bayern Munich Vs VfB

Срещата започна с натиск на домакините, но Гомес и Олич пропуснаха от добри положения. Така се стигна до 32-рата минута, когато Томас Мюлер се възползва от грешка на Маца и подаде на празна врата на Марио Гомес, който вкара 26-ия си гол в Бундеслигата.

Bayern Munich's Striker Mario Gomez (R) And Stuttgart's Japanese Defender Gotoku Sakai Vie For The Ball RESTRICTIONS /

Малко по-късно "мерцедесите" бяха близо до това да изравнят, но Шинджи Оказаки и Кристиан Гентнер изпуснаха. След почивката нещата на терена не се промениха, а второто полувреме падна в допълнителното време. В 92-рата Томас Мюлер реализира за крайното 2:0.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
163