Раул: Шалке завинаги остава част от моя живот


Н. Гавазов

Раул: Шалке завинаги остава част от моя живот

Нападателят Раул призна, че Шалке 04 ще остане завинаги част от неговия живот. Както е известно, днес ръководството на немския клуб обяви на официалната си страница, че се разделя с испанеца след края на сезона. Договорът на футболиста изтича през юни и играчът е взел решение да не го удължава.

„Взех решение за своето бъдеще, напускам Шалке. Това решение взех много трудно. Искам да благодаря на клуба, президента и ръководството за тяхното търпение. Това е правилният ход", заяви Раул на специална пресконференция.

„Аз напускам Европа. В момента обсъждаме с моя агент получените предложения от другите части на света и след това ще обявя новият си клуб. Това няма да бъде силен шампионат", каза още нападателят.

„Моето решение е предизвикано от няколко фактора. Аз все още съм добър за да играя във висша лига, но никой не знае какво го чака в бъдещето. На моето решение повлия основно семейството. В Бундеслигата никой не ти дава време да общуваш със семейството си. Възможността да обръщам внимание на най-близките си ще бъде ключов фактор в избора на първенство. Тук прекарах две забележителни години. Шалке завинаги ще остане в моето сърце. Искам да кажа и едно голямо благодаря на запалянковците. Те са много особени, поддържахме и проявяваха голямо уважение към мен. Тежко е да се сбогуваш. Шалке завинаги остава част от моя живот", завършва Раул.

 

  Сподели
111