Борусия Дортмунд без своя лидер срещу Байерн Мюнхен


Н. Гавазов

Борусия Дортмунд без своя лидер срещу Байерн Мюнхен

Полузащитникът на Борусия Дортмунд Марио Гьотце няма да може да вземе участие в днешния мач на своите срещу Байерн Мюнхен. Както е известно, тази вечер от 21:00 часа българско време двата обора излизат един срещу друг в двубой от 30-я междинен кръг на Бундеслигата и в голяма степен срещата ще окаже съществено влияние върху борбата за титлата. Шампионите са лидери в класирането с три точки пред мюнхенци, които от своя страна ще търсят своята първа победа в последните четири мача срещу „жълто-черните".

Марио Гьотце поднови тренировки миналата седмица и очакванията бяха, че той ще успее да се възстанови за мача. На вчерашната пресконференция Клоп се ограничи да каже само, че разчита на един от водещите си футболисти, а официалният сайт на дортмундци обяви, че Марио вероятно ще влезе през второто полувреме - за първи път от януари насам.

В ранния следобед обаче Борусия Дортмунд огласи групата за мача тази вечер на „Сигнал Идуна Парк" и изненадващо в нея не намери място немският национал. От клуба отказаха всякакви коментарии относно отсъствието на Гьотце, но по всичко изглежда, че в последният момент лекарите не са позволили на играча да вземе участие в сблъсъка.

 

  Сподели
181