Анонс на 30 кръг на Бундеслигата - срещите във вторник


Н. Гавазов

Анонс на 30 кръг на Бундеслигата - срещите във вторник

Херта - Фрайбуг

Херта постигна равенство при гостуването си на Борусия М'гладбах през уикенда и това би трябвало да даде известна увереност на „Старата дама". След 29 изиграни мача берлинчани се намират на предпоследното място в класирането на две точки от 16-то и на три от 15-то място, което означава, че столичният тим все още не е загубил шансовете си за спасение. За домакините няма да играят контузените Рони, Миятович, Франц и Лустенбергер. Рехагел вероятно ще се върне към схемата 4-2-3-1 с Адриан Рамос като самотен нападател. Хатира и Торун се конкурират за място на лявото крило, докато Рукавится ще започне със сигурност на десния фланг.

Фрайбург се намира в много добра форма през последните седмици и вече е на пет точки преднина от Херта. Соколите през уикенда се препънаха при домакинството си на Нюрнберг, което дойде малко изненадващо на фона на трите им поредни победи преди това. Путсила, Дембеле, Розентал, Барт, Брандстетер и Ферати са контузени, а Макиади изтърпява дисквалификация. Страйх със сигурност ще използва 4-4-1-1 с Карим Гуеде зад нападателя Фрейс, но тук специалистът има и други добри опции. Флум може да замени Макиади в центъра на халфовата линия, където ще играе заедно с Шустер.

Добрата форма на Фрайбург го правят лек фаворит в мача. От друга страна Херта ще има подкрепата на своите фенове, но вероятно берлинчани ще се защитават твърдо, разчитайки на контраатаки. Ако малкото положения за гол, които се очакват да имат берлинчани не бъдат оползотворени както трябва, не е изключено хората н Рехагел да загубят този мач.

Прогноза за: Херта - Фрайбург 1:1

 


Вердер Бремен - Борусия М'гладбах

След равенството при гостуването на Кьолн през уикенда, Вердер се нуждае от победи, ако иска да се класира в евротурнирите. „Музикантите" се намират на седмо място и отстъпват на шестия Байер Леверкузен само по голова разлика, но в битка за тази позиция са още няколко отбора. Арнаутович, Прьодл, Налдо, Баргфреде, Екици и Боровски са контузени, а Хънт все още е под съмнение. Сократис ще замени Налдо в центъра на защитата, а Игнжовски - Баргфреде в опорната зона. 4-3-1-2 ще бъде схемата на игра, която на моменти може да се промени на 4-3-3. Това означава, че Марин ще играе зад нападателите Писаро и Розенберг.

Борусия М'гладбах в последните си мачове не е убедителен (една точка в последните три мача) и изглежда, че загуби от Шалке 04 битката за третото място - разликата е пет пункта в полза на „миньорите". Ако „кончетата" искат да играят в Шампионската лига догодина, те трябва да започнат да побеждават. Не е ясно Марко Ройс дали ще играе. Всъщност, това е единственият проблем за Фавре в кадрово отношение и отборът ще излезе със същия състав от уикенда. Ханке и Де Камарго се конкурират за място отпред. Схемата на играе ща бъде 4-4-2.

Очакванията са домакините да контролират играта, докато гостите ще разчитат на бързи атаки и контраатаки по фланговете. Ако Ройс бъде включен в групата на Борусия и разбира се, ако се намира в добра форма, не е изключено „кончетата" да победят.

Прогноза за: Вердер Бремен - Борусия М'гладбах 1:2

 


Аугсбург - Щутгарт

Поредният „завързан" двубой на 30-я кръг - сякаш организаторите на програмата са очаквали как ще се развие сезона. Аугсбург намери своята форма през последните няколко седмици. Баварците загубиха гостуването си на Байерн през уикенда, но оставиха добри впечатления с играта си. Всъщност, това беше първото поражение на тима в последните им седем мача, което помогна на хората на Лухукау да се измъкнат не само от последното място, а и да напуснат групата на трите неудачника. Контузени са Де Йонг, Бах, Гогиа, Оерл и Бринкман. Схемата на игра ще бъде 4-2-3-1 с Хосогай и Байер в опорната зона. Рафаел и Мьолдерс се конкурират за място в атаката, докато Коо ще застане зад единственият нападател.

Щутгарт подобри много представянето си през последните седем кръга, в които „швабите" нямат загуба и записаха пет победи. Отборът е на път да се класира за евротурнирите и един евентуален успех утре вечер, ще закрепи тима на петата позиция. Кадровото положение е същото като през уикенда - Аудел, Делпиере, Буларуз и Челоци са контузени и вероятно Сакай ще започне на десния фланг на отбраната, докато Бока или Молинаро ще играят като леви бекове. Оказаки и Шибер се конкурират за място на лявото крило, като японецът е с по-големи шансове да започне титуляр.

Един от най-любопитните двубои на кръга, чиито изход е напълно непредвидим. Вероятно домакините ще се защитават дълбоко заради мощната атака на своя противник, но когато баварците овладеят топката е изключено да атакуват по-масирано, с повече използване на бековете.

Прогноза за: Аугсбург - Щутгарт 1:1

 

 

Майнц 05 - Кьолн

След тежката загуба срещу Щутгарт миналият уикенд, Майнц отчаяно се нуждае от добър резултат, с който да бъде избегната битката за оцеляване. Хората на Тухел се намират на 11то място, но само на 4 точки от опасната зона, която започва с Кьолн, така че евентуален успех утре вечер ще увеличи шансовете за спасение на „червено-белите". Свенсон, Рийзе и Бел са контузени и няма да могат да помогнат на своите. Схемата на игра ще бъде 4-3-1-2 с Полански, Баумгартлингер и Сото в центъра. Зидан е опция да замени Иваншиц или един от нападателите.

Кьолн е без победа в последните си четири мача и равенството срещу Вердер през уикенда беше добро дошло за отбора, но въпреки това „козлите" се намират в много опасна позиция и не е изключено след този кръг да се смъкнат на предпоследното място. Андрезиньо, Утх и Чичи са контузени, а под съмнение са Пецони, Петит и Новакович. Пешко е отстранен от отбора. Солбайен ще заложи на по-сигурната схема 4-4-2. Джемал вероятно ще замени Серено в центъра на защитата. Ишак може отново да получи шанс да започне с Подолски в нападение.

Очакванията са това да бъде много интензивна игра. И двата отбора имат неистова нужда от точки, за да подобрят положението си в битката на изпадащите. По-вероятното е успехът да дойде при домакините, отколкото при техния противник. Но практиката показва, че в едни от най-големите изненади са се получавали в междините кръгове, ето защо и от този мач може да се очаква всичко.

Прогноза за: Майнц 05 - Кьолн 2:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
140