Анонс на 28 кръг на Бундеслигата


Н. Гавазов

Анонс на 28 кръг на Бундеслигата

Байер Леверкузен – Фрайбург
 
След три поредни загуби натискът върху Байер Леверкузен стана много голям и след като „аспирините” загубиха всякакви шансове да играят отново в Шампионската лига, сега са изправени пред опасността да не участват и в Лига Европа, защото Щутгарт, Хановер 96 и Волфсбург са съответно на 1,2 и 3 точки от хората на Робин Дът.
 
Фрайбург е без загуба в четири поредни мача, в които постигна три победи и „соколите” значително подобриха положението си. Отборът се измъкна от зоната на изпадащите и вече е на 13-то място, но все още опасно близо до триото на неудачниците- само на точка от 16-я Хамбургер.
 
Епидемията от контузии продължава да бедства в лагера на Байер – извън строя са Чорлука, Сам, Балак, Бендер, Да Коща, Швааб и Барнета. Робин Дът вероятно ще използва схема 4-2-3-1 с Кислинг начело на атаката. Кастро ще замени Чорлука, а Ролфес Бендер.
 
Гостите също страдат от много контузени футболисти, но предимството пред техния съперник е, че не всички, намиращи се в лазарета са основни футболисти и второ, „соколите” вече побеждават без тях. Щрайх няма да може д аразчита на Путсила, Дембеле, Розентал, Флум, Брандщетер, Хьон и Ферати. Схемата на игра ще бъде 4-4-1-1 с Гуиде зад единственият нападател Фрейс.

Домакините са леки фаворити, но в момента те не се намират в най-добрата си форма. За сметка на това Фрайбург е в подем и единственото, което може да безпокои феновете на „соколите” това е отсъствието на част от титулярите в защита. Вероятно двата отбора няма да могат да се победят и ще си поделят по точка, което ще увеличи още повече натиска върху Байер.
 
Прогноза за: Байер Леверкузен – Фрайбург 1:1
 

 

Вердер Бремен – Майнц 05
 
Вердер Бремен не се намира в добра форма напоследък и основната причина за това са контузиите, които сполетяха отбора. В момента „музиканите” са шести с еднакви точки с Байер Леверкузен и съответно заплашени както „аспирините” да загубят мястото си в Лига Европа. Завръщането на Визе, Клаудио Писаро и Марко Марин би трябвало да подобри представянето на отбора. Извън строя обае продължават да бъдат Арнаутович, Прьодл, Екици, Боровски, Хънт и Налдо, който ще бъде заменен от Сократис.

Майнц 05 претърпя две поредни загуби и отново е въвлечен в битката на изпадащите. Основният проблем на тима идва от защитата и може би това ще накара треньора Тухел оттук до края на сезона да се върне към схема на игра 4-2-3-1 с Полански и Сото в центъра на терена. От групата за мача обаче отпаднаха Свенсон, Риизе и Бел, които лекуват контузии. Новески и Кирхоф се конкурират за място в защитата, а Сзалай и Алагуи се борят за мястото на единствения нападател.
 
Вероятно Вердер ще се опита да контролира играта от самото начало. Майнц ще се отбранява твърдо и ще направи всичко възможно да разбие атаките на своя съперник още в средата на терена. Лично аз смятам да се доверя на домакините, които ще имат подкрепата на публиката, но най-вече ще подобрят играта си заради завръщането на Марин и Писаро.
 
Прогноза за: Вердер – Майнц 05 2:1
 

 

Кайзерслаутерн – Хамбургер

Кайзерслаутерн е без победа в последните си 17 мача и новият старши-треньор на отбора Красимир Балъков не успя да спре тази лоша тенденция при своя дебют. „Червените дяволи” се намират на последното място в класирането на седем точки от спасителния бряг и ако искат да запазят живи своите шансове, ще трябва да спечелят този мач. Домакините са без контузените Кналер, Куемаха, Симунек и Йоргенсен. Вероятно Борисиюк и Тиферт ще за почнат заедно в опорната зона, а това ще позволи на Шехтер да заеме място зад нападателя. Схема на игра 4-2-3-1.
 
Хамбургер е в серия от четири поредни загуби, което доведе до там, че отборът бе въвлечен в битката за оцеляване – „динозаврите” са 16-ти на точка от предпоследния Херта и е напълно възможно след този кръг да си разменят местата със столичани. Мицкел и Ринкон са контузени, а Гереро изтърпява наказание. Торстен Финк няма да прави някакви особени промени и единственото, което трябва да реши е кой измежду Торе и Личевич ще играе на дясното крило. Берг вероятно ще получи още един шанс да играе с Петрич.
 
Очакванията са за равностоен мач, с леко предимство за гостите, които ще владеят повече топката. Вероятно ще станем свидетели на интензивна игра, с високо темпо и много положения за гол. Лично аз смятам да се доверя на отбора воден от Балъков.
 
Прогноза за: Кайзерслутерн – Хамбургер 3:2
 

 

Аугсбург – Кьолн

Аугсбург подобри представянето си напоследък и в момента отборът се намира в серия от пет мача без загуба. Макар че опасността все още не е преминала, баварците се измъкнаха от опасната зона и са 15-ти, изпреварвайки само по голова разлика 16-я Хамбургер. Де Йонг, Бах, Гогия и Оерл са извън строя заради контузии. Схема на игра 4-2-3-1.
 
Кьолн претърпя две тежки загуби и този мач идва като по поръчка за хората на Солбакен, още повече, че една победа ще отдалечи тима от опасната зона. В момента „козлите” са 14-ти, на точка пред своя съперник. Гостите са без контузените Утх, Чичи и Петит. Наказан е Яаяло. Схемата на игра ще бъде 4-4-1-1 с Новакович в атака, а зад него ще играе Подолски.

И двата тима имат нужда от точки. С леко предимство са домакините заради по-добрата си форма. Няма да бъде никаква изненада, ако не видим победител в този мач, както и това, всеки един от съперниците да грабне трите точки.

Прогноза за: Аугсбург – Кьолн 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
129