Писаро поиска да напусне Вердер


Н. Гавазов

Писаро поиска да напусне Вердер

Нападателят на Вердер Клаудио Писаро подаде молба за прекратяване на договора си с клуба от Бремен. Така от лятото той става свободен агент. Както е известно, от няколко месеца в медийното пространство се носеха слухове, че Вердер има намерение да задържи своята звезда, но до започване на преговори така и не се стигна и нещата се отлагаха с надеждата, че Писаро ще подпише нов контракт.

Днес перуанският футболист бе принуден да подаде предизвестие за прекратяване на договора си, в противен случай щеше да се задейства клаузата за автоматично подновяване на сега действащият контракт. Според специалистите, подобна мярка е продиктувана от агента на играча, който цели стартиране на преговори за нов договор.

Писаро е най-резултатният чужденец в историята на Бундеслигата. Той има 158 гола за Вердер и Байерн. През този сезон е вкарал 16 попадения в 22 мача.

Според информация на Bild, Куинс Парк Рейнджърс e заинтересован от услугите на нападателя и ако се стигне до сделка, Писаро ще се завърне на Острова, където в периода 2007-2008 защитаваше цветовете на Челси.

 

  Сподели
181