Хамбургер на границата на катастрофата (видео)


Н. Гавазов

Хамбургер на границата на катастрофата (видео)

С мача Волфсбург - Хамбургер стартира 27-я кръг на Бундеслигата. В последните си срещи „вълците" показват добър футбол и хората на Магат започнаха да побеждават. А „динозаврите" след очакваният добър старт на Торстен Финк тръгнаха отново надолу. През първото полувреме на „Фолксваген Арена" не се случи нищо интересно и липсваха интересни положения.

Играта придоби съвсем друг характер след почивката, когато в рамките на две минути съперниците си отбелязаха по един гол. В 46-та минута Ашкан Дежага проби отдясно и центрира, поставяйки топката на главата на Марио Манджукич и той откри резултата в полза на Волфсбург. Радостта на домакините обаче продължи по-малко от минута, тъй като Маркус Берг получи чудесен извеждащ пас от Хайко Вестерман и с великолепен прехвърлящ удар изравни резултата.

В 75-ата минута Марсел Шефер изненада вратаря на гостите Ярослав Дробни от фаул. Стражът реагира лошо и допусна топката да попадне във вратата му - 2:1 за Волфсбург!

При този резултат завърши мача. Трудна победа за домакините, която обаче ги доближи до топ 6, а потъването на Хамбургер продължава и след изиграването на всички от 27-я кръг на Бундеслигата, легендарният клуб може да се окаже в зоната на изпадащите.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
139