Привет от Ибишевич - Щутгарт победи Хофенхайм (видео)


Н. Гавазов

Привет от Ибишевич - Щутгарт победи Хофенхайм (видео)

Щутгарт победи с 2:1 като гост Хофенхайм в мач от 26-я кръг на Бундеслигата и благодарение на този успех „швабите" се доближиха на три точки от шестия Вердер Бремен, запазвайки шансовете си за класиране в турнира Лига Европа. Домакините, които в миналия кръг се опозориха в Мюнхен, сега се опитаха да защитят своята чест на „Рейн-Некар-Арена", но дошлите на стадиона фенове на „селяните" бяха огорчени.

Основна вина за това имаше някогашния им любимец Ведад Ибишевич, който до неотдавна носеше фланелката на Хофе. Босненцът още до почивката оформи дубъл и за домакините ситуацията стана много тежка.

Първият гол падна в 8-та минута, когато Ибишевич се възползва от подаването на Буларуз, а в 43-та минута ситуацията се повтори - Халид подаде топката и босненецът изпрати топката в мрежата зад Щарке.

Футболистите на Хофенхайм получиха правото да изпълнят дузпа в 74-та минута, която бе реализирана от сънародника на Ибишевич Сеад Салихович. До края домакините натиснаха, но Улрайх беше великолепен на вратата и така трите точки станаха притежание на гостите.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
161