Анонс на 23 кръг на Бундеслигата


Н. Гавазов

Анонс на 23 кръг на Бундеслигата

Щутгарт - Фрайбург

Като изключим победата преди две седмици над Херта с 5:0, Щутгарт се намира в много лошо състояние. Всъщност, успехът срещу „Старата дама" е единствен в последните девет мача на тима и „швабите" от отбор, който се бори за евротурнирите се смъкна на 10-то място в класирането. Аудел, Траоре, Гебхарт и Челоци са контузени. Кристиян Молинаро е наказан и вероятно Готоко Сакай ще започне като ляв бек. Юлиян Шийбер и Шинджи Оказаки се конкурират за място на лявото крило. Лабадия може да използва 4-2-3-1 с Ведад Ибишевич начело на атаката.

Фрайбург е последен в класирането на две точки от спасителния бряг, но миналата седмица „соколите" постигнаха равенство срещу Байерн Мюнхен и доверието в тима се повиши. Проблем за отбора могат да станат контузиите на ключови играчи в защита - Путсила, Мудджа, Крмас, Шустер, Барт и Брандщетер. Вероятно Ендричек и Сантини ще водят атаката при схема 4-4-2, Дембеле ще започне отново на пейката мача.

Очакванията са Щутгарт да доминира от самото начало на срещата, а Фрайбург да се отбранява внимателно и да чака своите шансове. Всичко е възможно да е случи в този мач и съм склонен да заложа на това, че „соколите" имат сили да си тръгнат с нещо, но проблемът би могъл да дойде от неопитната защита, с която ще излязат гостите.

Прогнза за: Щутгарт - Фрайбург 2:1

 

 


Кьолн - Байер Леверкузен

Кьолн се намира в много лоша форма напоследък и това смъкна тима на 14-то място в класирането на шест точки от зоната на изпадащите. Основните проблеми дойдоха в организацията на отбраната, а причините за това са отсъствието на някои основни играчи. Евентуалното завръщане на Подолски би могло да даде повече увереност в действията на отбора. Извън строя са Утх, Бучман, Чичи, Петит, Серено, Джемал,Пешко, Бречко. Вероятно Макена ще замени Джемал в стартовия състав. Андрежиньо ще започне като десен бек вместо Бречко. Може би Подолски ще бъде включен в групата за мача, но не е сигурно дали ще започне в стартовия състав, което означава, че Новакович ще води атаката.

Байер Леверкузен продължава да търси своята последователност и ясна система на игра. Победата срещу Аугсбург контрастира на слабото представяне срещу Шутгарт, но така или иначе хорта на Робин Дът се намират в борбата за евротурнирите, а завръщането на Аугусто би трябвало да даде повече креативност в действията на „аспирините". Вероятно схемата на игра ще бъде 4-2-3-1 със Стефан Кислинг на върха. Ролфес и Рейнарц се конкурират за място в халфовата линия. Извън строя остават Адлес, Сам, Балак и Барнета.

Очакванията са за много интензивна игра и оспорвана игра. Може би Леверкузен ще доминира в притежаването на топката, но защитата трябва да бъде внимателна при бързите атаки на домакините. За любителите на силните усещания мачът е перфектен - лично аз смятам, че двубоят може да завърши при всякакъв резултат, което означава, че човек спокойно би опитал късмета си. И все пак, някак ми се иска да се доверя на гостите, които имат в състава си по-качествени футболисти.

Прогноза за: Кьолн - Байер Леверкузен 1:2

 


Аугсбург - Херта


Аугсбург е предпоследен в класирането и е без победа в последните си шест мача. Мачът срещу конкурента Херта е добра възможност за баварците да повишат шансовете си за оцеляване. На това обаче може да попречи множеството контузии в тима - Йонг, Моравек, Бах и Рафаел са извън строя. Лухукау вероятно ще изпозлва схема на игра 4-2-3-1 с Хосогай и Байер в централната част на халфовата линия. Остролек ще замени Де Йонг на позицията ляв бек.

Херта се намира в отчайващо състояние на духа и представянето си. Единствената добра новина е, че отборът бе поет от опитен терньор като Ото Рехагел, от когото се очаква да стабилизира тима и да предотврати изпадането. Това ще стане точно срещу пряк съперник, което е голям тест както за берлинчани, така и за опитният специалист. Извън групата за мача останаха Франц, Лел, Лустенбергер и Отл. Янкер вероятно ще започне отдясно на халфовата линия, а Кобиашвили в центъра. Схемата на игра ще бъде любимата на Рехагел 4-2-3-1.

Очакванията са двата отбора да започнат внимателно и да се опитат да избегнат грешките в защита. Аугсбург има огромни шансове да победи, но аз смятам, че завръщането на Рехагел в Бундеслигата ще се отрази благоприятно на представянто на „Старата дама".

Прогноза за: Аугсбург - Херта 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
131