Нюрнберг - Борусия: Високо напрежение при минусови температури


Н. Гавазов

Нюрнберг - Борусия: Високо напрежение при минусови температури

Нюрнберг - Борусия Дортмунд
Стадион: "ИзиКредит", Нюрнберг
Дата: 03.02.2012г.
Час: 21:30
Съдия: Флориан Майер

Със срещата Нюрнберг - Борусия Дортмунд ще бъде поставено началото на 20-я кръг в Бундеслигата. „Майсторите" след убедителната домакинска победа срещу Херта преди две седмици загубиха блясъка си при гостуването на Хановер 96, срещу който претърпяха десетото си поражение от началото на сезона. Загубата в Долна Саксония смъкна хората на Хейцинг на 13-то място в класирането само на три точки от опасната зона, което означава, че двубоят в петък вечер ще бъде от жизненоважно значение за домакините, ако не искат да поставят под заплаха елитния си статут.

Борусия Дортмунд започна втората част на сезона с две впечатляващи победи срещу Хамбургер и Хофенхайм, с които шампионите дадоха ясно да се разбере, че нямат никакво намерение да предават титлата без бой. Интересното е, че въпреки гръмките успехи, наставникът на тима Юрген Клоп поясни, че има какво още да се желае в представянето на възпитаниците му, които според неговите думи са позволили на противника си да има „един-два шанса за гол повече от нормалното". Наставникът на „жълто-черните" знае най-добре какво е положението в отбора, но спечелените точки изкачиха шампиона на върха в таблицата за класиране, където се намират още Байерн Мюнхен и Шалке 04 - по всичко изглежда, че битката за „Сребърната салатиера" ще бъде повече от вълнуваща.

Домакините са без редица основни играчи: контузени са Юри Джуд, Хано Балич, Хавиер Пинола, Пер Нилсон, Тим Клозе и Осмар Гонзалес. Травмата на Джуд означава, че Маркус Фойлнер може да започне на позицията десен бек, а Адам Хлоусек може да замени Пинола на левия край на отбраната. Коен и Хегелер евентуално ще получат шанс да играят в централната част на халфовата линия, където скоро се очаква да се включи новото попълнение Балич. Ако Хейцкинг се върне към схема 4-1-4-1, тогава Рекхарт ще бъде самотен нападател.

Юлиан Кох и Марио Гьотце са контузени от Борусия Дортмунд, а по различни причини извън групата останаха Фохер и Кринге. Вероятно Якуб Блажиковки ще замени Гьотце на дясното крило, а Гроскройц и Перишич ще се състезават за лявото крило на отбора. Схемата на игра ще бъде 4-2-3-1 с Левандовски на върха на атаката, но не е изключено Клоп да даде шанс на Бариос, който се отказа от трансфер на Острова, вричайки се във вярност към феновете.

Това няма да бъде лесен мач за немския шампион. Стилът на домакините да играят с дълги топки и по ширината на терена ярко контрастира с начина на игра на дортмундци - атаки през средата и бързо нахлуване в противниковата половина, където „жълто-черните" обичат да контролират действията. Нюрнберг ще има предимство във въздушните двубои и вероятно ще се прибере в половината си, докато гостите ще доминират във владението на топката и ще създадат много положения за отбелязване на гол.

Температурите в петък вечер се очаква да паднат до минус 10 градуса по Целзий, но със сигурност на "ИзиКредит" ще бъде много горещо. В сегашната си форма, в която се намират шампионите, фаворит за спечелване на двубоя е Борусия и всякакъв друг резултат ще бъде смятан за огромна изненада.

Последни 5 изиграни срещи:

Нюрнберг:

07 януари Нюрнберг - Борусия М'гладбах 2:3 (Приятелска среща)
10 януари Нюрнберг - Де Граафшап 4:1 (Приятелска среща)
13 януари Костулени - Нюрнберг 0:5 (Приятелска среща)
21 януари Нюрнберг - Херта 2:0 (Бундеслига)
27 януари Хановер 96 - Нюрнберг 1:0 (Бундеслига)

Борусия Дортмунд:

07 януари Борусия Дортмунд - Стандарт Лиеж 3:0 (Приятелска среща)
11 януари Елче - Борусия Дортмунд 1:5 (Приятелска среща)
18 януари Рот-Вайс Оберхаузен - Борусия Дортумнд 0:4 (Приятелска среща)
22 януари Хамбургер - Борусия Дортмунд 1:5 (Бундеслига)
28 януари Борусия Дортмунд - Хофенхайм 3:1 (Бундеслига)


Досегашни срещи:

Нюрнберг - Борусия Дортмунд

59 срещи
13 победи за Нюрнберг
17 равенства
29 победи за Борусия Дортмунд
Голова Разлика: 99:66 за Борусия Дортмунд

Коефициенти от bet365:
Нюрнберг - 5.50
Равен - 3.75
Борусия Дортмунд - 1.61

Коефициенти от Offsidebet:
Нюрнберг - 5.50
Равен - 3.75
Борусия Дортмунд - 1.60

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
233