Борусия Дортмунд спечели битката с Байерн и Реал за Марко Ройс


Н. Гавазов

Борусия Дортмунд спечели битката с Байерн и Реал за Марко Ройс

Надпреварата за едно от най-големите бижута в германския футбол бе спечелена от Борусия Дортмунд, съобщава новината Bild. Изданието, което се позовава на свои източници близки до Борусия Мьонхенгладбах информира, че звездата на "кончетата" - 22-годишният Марко Ройс ще премине през лятото в лагера на шампионите, като в касата на клуба ще влязат 17,5 милиона евро.

Това означава, че Борусия Дортмунд спечели битката с Байерн Мюнхен, Реал Мадрид и Арсенал за подписа на полузащитника, с когото ще подпише петгодишен договор.

До това развитие на нещата се е стигнало по време на зимната ваканция на Ройс в Дубай, като футболистът е решил да избере старата си любов - Марко е продукт на академията на „жълто-черните", а приятелката му и неговите родители живеят в Дортмунд. Сърцето на Ройс никога не е преставало да бие в жълто и черно, подчертава Bild.

По време на вчерашната тренировка на Гладбах Ройс е информирал шефовете на клуба за намерението си да премине в отбора на шампионите. Мениджърът Макс Еберл се е опитал да го разубеди, предлагайки му нов, далеч по-примамлив договор, който да задържи Ройс в тима до лятото на 2016 година. Футболистът е отказал, за да избере старата си - нова любов, след което босовете на Гладбах са приели офертата на Дортмунд.

„В продължение на години ние отчитахме трансферни излишъци точно за такава ситуация. За Ройс бяхме готови да направим нещо необикновено. Той е момче на Дортмунд и ние си го върнахме обратно. Комплименти за нашия мениджър Цорк, който успя да осъществи трансфера", заяви президентът на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке.

Спортният директор на шампионите Михаел Цорк днес беше много по-словоохотлив, отколкото във вчерашното си интервю за Bild, в което на въпроса, дали са верни слуховете за Ройс, босът отговори само: „Той е добър футболист".

"С Марко Ройс взимаме нашият абсолютен фаворит за ново попълнение в офанзивен план. Радваме се, че въпреки огромната конкуренция за подписа на Марко, той избра нашия клуб", заяви този път спортния директор на Борусия Дортмунд.

 

  Сподели
173