Цорк: Ще се замислим върху предложение от един милиард евро за Гьотце


Н. Гавазов

Цорк: Ще се замислим върху предложение от един милиард евро за Гьотце

След коледната си ваканция, която прекара в Майорка, спортният директор на Борусия Дортмунд Михаел Цорк даде обширно интервю за Bild, в което отговори на най-интересните въпроси, които си задават привържениците на „жълто-черните". Според футболния шеф, звездата на тима Марио Гьотце ще остана в отбора и през следващия сезон и единствено оферта от един милиард евро би могла да доведе до продажбата на играча.

„Ние се разбрахме с Марио, че той играе през следващия сезон в Борусия Дортмунд. Има договор до 2014 година и няма причина да го продаваме. Но аз не съм пророк и ако някой ни предложи един милиард евро тогава ще се позамислим", успокои Цорк феновете на Борусия Дортмунд.

Директорът отхвърли слуха, че треньорът Юрген Клоп е отказал предложение са продължи договора си до 2017 година.

„Не е вярно. Ние сме най-добрия клуб за Юрген и той е най-добрия треньор за нас. Просто си пасваме отлично и Юрген се чувства отлично тук", призна Цорк.

Босът смята също така, че Борусия Дортмунд ще отстъпи титлата на Байерн Мюнхен.

„Виждам само баварците като абсолютен фаворит за титлата. Ние ще направим всичко, което е по силите ни, но нека видим докъде ще стигнем. Относно приспособяването на Перишич и Гюндоган, искам да кажа, че те са млади играчи и трябва да имаме търпение към тях. Роберт Левандовски е най-добрия пример за това. През първата година имахме проблеми с него, но винаги сме вярвали, че ще ни се отплати", завършва спортният директор на шампионите.

 

  Сподели
221