Анонс на 17 кръг на немската Бундеслига - срещите в събота


Н. Гавазов

Анонс на 17 кръг на немската Бундеслига - срещите в събота

Волфсбург - Щутгарт
Стадион: "Фолкфаген-Арена", Волфсбург
Дата: 17.12.2011г.
Час: 16:30
Съдия: Волфанг Щарк

Преди утрешният мач между Волфсбург и Щутгарт, статистиката е на страната на „вълците", които в последните четири срещи против „швабите" излязоха победители, а гостите са без победа тук в 11 поредни мача! И все пак, вглеждайки се в представянето на Волфсбург през настоящата им кампания е добре да имаме едни наум. Домакините загубиха девет двубоя в началото на шампионата, установявайки клубен анти-рекорд, а допуснатите 34 гола са още един неприятен показател. Феликс Магат започна да поизправя курса на кораба в нужната посока, но все още резултатите на отбора са далече от положителните - в последните си пет мача „вълците" записаха само една победа, а претърпяха три загуби. В момента тима се намира на 14-то място със 17 точки - с две над опасната зона.

Щутгарт от друга страна се движи в низходяща линия. Хората на Лабадия започнаха сравнително добре, а септември и октомври бяха пика в представянето на швабите. Отборът изигра седем срещи, в които претърпя само едно поражение и в този период дори заемаше трето място в класирането. В последните пет мача обаче „швабите" се представят ужасяващо и записаха три загуби, само една победа и закономерно се смъкнаха на седмо място с 22 точки.

Домакините нямат особени кадрови проблеми и единствено Хлеб и Хицлпергер отпаднаха за мача поради контузии. За сметка на това, гостите пристигат обремени от травми. Челоци, Беларуз, Циглер, Деплиер, Молинаро и Аудел са извън групата.

Според мен, двубоят е между равностойни отбори, с предимство за Волфсбург - не заради статистиката, която е в негова полза, а най-вече поради препълнения лазарет на Щутгарт и по-специално дефицитът на защитници в швабите.

Коефициенти от bet365:
Волфсбург - 2.62
Равен - 3.50
Щутгарт - 2.50

Коефициенти от Offsidebet:
Волфсбург - 2.60
Равен - 3.40
Щутгарт - 2.50

Прогноза за: Волфсбург - Щутгарт 2:1


Вердер - Шалке 04

Стадион: "Фелтинс - Арена", Бремен
Дата: 17.12.2011г.
Час: 19:30
Съдия: Мануел Графе


Спокойно бихме причислили Вердер и Шалке 04 към отборите, които обичат „романтичния" футбол. И двата тима се представят изключително интересно: отбраните изглеждат като разграден двор, но за сметка на това атакуващият потенциал впечатлява! От гелзенкирхенци повече са отбелязали само Байерн Мюнхен, а от бременци - Борусия Дортмунд. Хунтелаар от Шалке 04 и Писаро от Вердер провеждат прекрасен сезон, а много добре се представят също така Раул, Пуки и Розенберг. На този фон почти не се забелязва спадът в играта на Фарфан и Вагнер и непостоянството на Арнаутович. Не бива да ни учудва факта, че при определен сценарии Шалке можеше да бъде с еднакви точки с Байерн Мюнхен, а Вердер да бъде на второ място.

В последните си пет мача хората на Стивенс постигнаха три победи и загубиха само един мач и закономерно делят второто място с Борусия Дортмунд. От своя страна отборът воден от Томас Шааф записа също три успеха, но и две поражения, които на този етап осигуряват петото място на „музикантите" с две точки по-малко от техните съперници.

Домакините са без Фьорман, Хоогланд, Кения, Клуге, Моравек и Фарфан. Гостите имат повече проблеми с контузени играчи - Боених, Силвестър, Боровски, Екици, Стеванович, Авдич и за да са по-лоши нещата - Хънт и Сократис са наказани.

Равностоен двубой, в който логиката сочи, че ще бъдем свидетели на повече от два гола. Предимство за домакините, което идва от кадровите проблеми на техния противник.

Коефициенти от bet365:
Шалке 04 - 2.00
Равен - 3.50
Вердер - 3.60

Коефициенти от Offsidebet:
Шалке 04 -
Равен -
Вердер -

Прогноза за Шалке04 - Вердер 2:1


Байер Леверкузен - Нюрнберг

Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 17.12.2011г.
Час: 16:30
Съдия: Шмидт


Байер Леверкузен е шести мач без загуба и не само това, но хората на Дът постигнаха три победи, а при малко повече късмет можеха да надделеят над Херта и Хофенхайм. В момента „аспирините" се намират на шесто място с 26 точки. Нюрнберг до средата на септември се представяше сравнително благополучно и хората на Хецкинг се подвизаваха в средата на таблицата. След това обаче отбора се срина и за 11 поредни мача Нюрнберг записа само една победа, а претърпя седем поражения - повече от всеки друг отбор за този период в Бундеслигата! Засега отбора е около опасната зона - 16-ти, но само на точка от предпоследния Аугсбург.

Коефициенти от bet365:
Байер - 1.50
Равен - 4.00
Нюрнберг - 7.00

Коефициенти от Offsidebet:
Байер - 1.45
Равен - 4.00
Нюрнберг - 7.25


Прогноза за: Байер Леверкузен - Нюрнберг 3:1


Хамбургер - Аугсбург
Стадион: "Фолкфаген-Арена", Волфсбург
Дата: 17.12.2011г.
Час: 16:30
Съдия: Тобиас Велц


Пристигането на Торстен Финк на „Имтех-Арена" очевидно дава резултат защото при 44-годишният специалист Хамбургер няма загуба! Положителното представяне на динозаврите ги изкачиха от последното място на 13-та позиция и ако вземем под внимание само последните шест мача на тима, Хамбургер би трябвало да бъде шести.

Аугсбург също стартира зле и дълго време се намираше на 18-то място в таблицата за класиране. Последните две победи на хората на Лухукау дадоха повече надежди на тима за оцеляване, а особено тази срещу Борусия Мьонхенгладбах върна вярата в играчите. В момента баварците се намират на предпоследно място, но само на точка от спасителния бряг, освен това в тима настроението е приповдигнато.

Двубой между два бивши съседа в класирането. Аугсбург изненада неприятно 12-я Майнц 05, но дали ще успее да направи същото срещу 13-я? Едва ли. Хамбургер не само се намира във великолепна форма, но и на собствена земя отборът се представя великолепно.

Коефициенти от bet365:
Хамбургер - 1.57
Равен - 3.80
Аугсбург - 6.00

Коефициенти от Offsidebet:
Хамбургер - 1.55
Равен - 3.75
Аугсбург - 6.00

Прогноза за: Хамбургер - Аугсбург 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
123