Шалке 04 иска нов договор с Хунтелаар


Н. Гавазов

Шалке 04 иска нов договор с Хунтелаар

Главният мениджър на Шалке 04 Хорст Хелд призна, че ще направи всичко възможно, за да накара нападателят на тима Клаас Ян Хунтелаар да продължи договора си. Както е известно, холандският национал се намира в сътрахотна форма и отбеляза 14 гола в 15 мача, с което помогна на отбора си да се изкачи на второто място в класирането на две точки от лидера Байерн Мюнхен.

Договорът на Хунтелаар с „миньорите" изтича през следващото лято, но от клуба искат да убедят нападателя да подпише нов.

"Искаме да обвържем бъдещето на Клаас с отбора и след лятото на 2013 година. Ако той продължава да играе по същия начин, вероятно за него ще пристигнат оферти от много по-добри клубове. Но той имаше слаби престои в Милан и Реал Мадрид, докато при нас преоткри формата си, което говори в наша полза", каза още той.

В същото време Хелд се съмнява, че Раул Гонсалес ще поеме към Катар, заради пари.

"Ние ще говорим с него през януари за нов договор, но аз лично се съмнявам, че Раул ще отиде в Катар. Той не е играл футбол толкова дълго време, само заради парите", допълва босът.

От клуба искат да продължат контракта и на перуанеца Джеферсън Фарфан, въпреки че южноамериканецът отказва да подпише нов договор.

 

  Сподели
119