Тежка битка очаква Байерн срещу Кьолн


Н. Гавазов

Тежка битка очаква Байерн срещу Кьолн

Байерн Мюнхен - Кьолн
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 16.12.2011г.
Час: 21:30
Съдия: Гуидо Винкман

Седемнадесетият кръг на Бундеслигата ще започне със срещата Байерн Мюнхен - Кьолн, в която хората на Юп Хайнкес ще направят всичко възможно за да продължат победния си ход. След неблагополучията в края на миналия месец, ето че през декември баварците записаха две победи и то срещу сериозни съперници. Срещу Вердер на „Алианц -Арена" блесна геният на Рибери и Робен, които не само разпиляха защитата на „музикантите", но също така се замесиха и при четирите гола в мрежата на Миелиц. Малко по-трудно протече двубоят на „Мерцедес-Бенц-Арена", където домакините от Щутгарт дори поведоха в резултата. В този мач пък се прояви Гомес, който оформи дубъл, а с това и донесе успеха на отбора. Благодарение на победите и грешните стъпки на действащия шампион, Байерн се изкачи еднолично на първото място в групата и е с три точки пред Борусия Дортмунд и Шалке 04.

През целият месец ноември Кьолн нямаше победа, но през декември хората на Солбакен показват великолепна форма и спечелиха пет точки, не допускайки загуба. Най-хубавото е, че Лукаш Подолски отново демонстрира качествата си, които го правят един от най-желаните футболисти от страна на някои европейски отбора. Срещу Щутгарт 26-годишният немски национал отбеляза два гола и донесе точката на своите, също с две попадения нападателя помогна на тима си да се разправи с аутсайдера Фрайбург през уикенда и в началото на тази седмица Подолски отбеляза изравнителния гол срещу Майнц 05. Тези добри прояви на Лукаш доведоха до там, играчът да бъде обявен за най-добър на кръга и ако продължава в същия дух, със сигурност ще бъде избран за футболист на месец декември в Бундеслигата. По-важното е, че неговият Кьолн се отдалечи от дъното и с 21 точки в своя актив в момента заема 10-то място в класирането.

Швайнщайгер няма да може да помогне на отбора си, въпреки че немският национал цяла седмица тренира с основната група. Брено продължава да бъде извън строя и с това се изчерпват загубите в кадрово отношение за баварците.

При Кьолн епидемията от контузени играчи отшумява, но се появи друга - Матушчик и Ланиг са повалени от грип. Освен тях, в лазарета се намират контузените Петит, Чичи, Новакович, а Киалка отпадна по други причини.

Интересен сблъсък ни очаква - Гомес срещу Подолски и Рибери, Робен, Мюлер срещу Пешко, Клеменс и Роши. Байерн Мюнхен срещу Кьолн. Лидерът в класирането срещу десетия....На пръв поглед двубоят изглежда предрешен. Но нека не забравяме, че „козлите" винаги са се хвърляли на нож срещу своя именит съперник и до известна степен са успявали да се противопоставят - последната победа на Байерн срещу Кьолн на „Алианц-Арена" е от 23 март 2002 година и се явява едва трета за мюнхенци през последните 15 години. Лично аз не мога да бъда абсолютно сигурен, че Байерн ще победи. Съветът ми е все пак да се доверим на лидера в класирането, но нека го направим с едно наум.


Последни 5 изиграни срещи:

Байерн Мюнхен:

22 ноември Байерн Мюнхен - Виляреал 3:1 (Шампионска лига)
27 ноември Майнц 05 - Байерн Мюнхен 3:2 (Бундеслига)
03 декември Байерн Мюнхен - Вердер Бремен 4:1 (Бундеслига)
07 декември Манчестър Сити - Байерн Мюнхен 2:0 (Шампионска лига)
11 декември Щутгарт - Байерн Мюнхен 1:2 (Бундеслига)

Кьолн:

05 ноември Вердер Бремен - Кьолн 3:2 (Бундеслига)
25 ноември Кьолн - Борусия Мьонхенгладбах 0:3 (Бундеслига)
03 декември Щутгарт - Кьолн 2:2 (Бундеслига)
10 декември Кьолн - Фрайбург 4:0 (Бундеслига)
13 декември Кьолн - Майнц 05 1:1 (Бундеслига)


Досегашни срещи:

Байерн Мюнхен - Кьолн

80 срещи
35 победи за Байерн Мюнхен
22 равенства
23 победи за Кьолн
Голова Разлика: 150:113 за Байерн Мюнхен


Коефициенти от bet365:
Байерн Мюнхен - 1.12
Равен - 8.50
Кьолн - 17.00

Коефициенти от Offsidebet:
Байерн Мюнхен - 1.12
Равен - 8.00
Кьолн - 19.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
146