Байерн се измъчи, но взе победата в Щутгарт и вече е първи в класирането (видео)


В. Мухарски

Байерн се измъчи, но взе победата в Щутгарт и вече е първи в класирането (видео)

Байерн Мюнхен успя да обърне резултата срещу Щутгарт и да победи своя съперник в днешната среща с 2:1. Баварците бяха гости в двубоя от 16-ия кръг на Бундеслигата. По този начин те се възползваха по най-добрия начин от грешката на Борусия Дортмунд по-рано днес. Байерн вече е с три точки пред "жълто-черните" и Шалке 04.

Два гола отбеляза Марио Гомес, който вече има 15 попадения през сезона в Бундеслигата и общо 23 във всички турнири. Двубоят започна доста интересно. След първоначален натиск на гостите се стигна до попадение за Щутгарт. В 6-ата минута Молинаро проби отляво и центрира към Харник, който свали топката с глава и Гентнер от воле не остави шанс на Нойер – 1:0.



В 13-ата минута Рафиня центрира отдясно, а Гомес изпревари Таски и вратаря на швабите - Улрайх и с крак отклони топката в мрежата – 1:1. В 29-ата минута домакините останаха с човек по-малко, след като за втори жълт картон за нарушение срещу Робен бе изгонен Молинаро.
При този резултат завърши първата част.



В 57-ата минута превъзходството на Байерн даде резултат. Тогава Кроос пусна към Лам в наказателното поле, който от своя страна намери добре Гомес и нападателят се разписа за втори път в срещата, оформяйки крайното Щутгарт - Байерн 1:2.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
178