Щутгарт - Байерн Мюнхен: Тежък тест за домакините


Н. Гавазов

Щутгарт - Байерн Мюнхен: Тежък тест за домакините

Щутгарт - Байерн Мюнхен
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Дата: 11.12.2011г.
Час: 18:30
Съдия: Мануел Грефе

Тежка задача имат пред себе си хората на Бруно Лабадия - Щутгарт посреща Байерн Мюнхен в среща от 16 кръг на Бундеслигата. Сложността на начинанието се допълва от факта, че „швабите" не се намират в много добра форма и спечелиха само пет точки от последните си пет мача, а единствената победа е срещу аутсайдера Аугсбург. Миналият уикенд Щутгарт изпусна победата в двубоя с Кьолн, след като две минути преди края на редовното време Подолски от гостите изравни резултата. Тези лоши резултати свалиха отбора на седмо място в класирането и с 22 точки хората на Лабадия са далече от четвъртото място, което заемаха доскоро.

Байерн изигра през седмицата мач от последния кръг на Шампионската лига, но в него не взеха участие Рибери, Кроос, Мюлер, Нойер, Робен и Робен, така че едва ли бихме могли да говорим, че баварците са налегнати от някаква умора. Навярно и загубата от Сити не се е отразила по никакъв начин върху психологическото състояние на мюнхенци, защото хората на Юп Хайнкес вече се бяха класирали за плейофите и просто трябваше да изпълнят една формалност. В Бундеслигата Байерн претърпя две поредни поражения и ако неуспехът на „Алианц Арена" срещу Борусия Дортмунд бихме могли да го приемем, то все още остава необяснимо, как баварците се провалиха при гостуването си на Майнц. Миналият уикенд обаче Байерн Мюнхен се разправи с Вердер и след равенството на двете Борусии се завърна на върха.

За домакините няма да играят контузените Циглер, Буларуз, Челоци, а Делпиер и Аудел се възстановяват по специална програма. Лабадия няма да рискува и ще излезе в мача с един нападател - Какау. Интересно ще бъде да видим колко полузащитника ще постави в опорната зона наставника на Щутгарт, но ако следва да вярваме на думите му, пред отбраната ще бъдат само Квист и Гентнер.

Лазаретът на Байерн започва да се изпразва, но голямата загуба за мюнхенци продължава да бъде Швайнщайгер, чието отсъствие се отрази на играта на баварците и е сочено като една от основните причини за загубата от Борусия Дортмунд. В основният състав се завръщат играчите, които не играха срещу Манчестър Сити, а това означава, че Олич отново ще седне на пейката. През седмицата в немската преса се появи любопитен слух, че Робен е пред раздяла с Байерн Мюнхен, на който от щаба на отбора отговориха с мълчание, но също така бе съобщено за интерес към звездата на Борусия М'гладбах Марко Ройс - всички тези спекулации ще стават по-силни с приближаването на зимния трансферен прозорец.

Байерн Мюнхен има само една загуба от последните си седем мача с Щутгарт - на 27 май 2010 година, а в три поредни срещи мюнхенци постигнаха победи над своя съперник. Никак няма да бъде леко на „швабите", особено като се има предвид, че Робен и Рибери се намират в много добра форма, а вероятно в основния състав ще се завърне Тимошчук, който изтърпя наказанието си. До победата са по-близо гостите, но едва ли домакините ще се предадат без бой, което обещава, че на „Мерцедес Бенц Арена" ще станем свидетели на интересен и вълнуващ двубой.

Прогноза за мача: Щутгарт - Байерн Мюнхен 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Щутгарт:

04 ноември Майнц 05 - Щутгарт 3:1 (Бундеслига)
11 ноември Щутгарт - Дармщадт 0:0 (Приятелска среща)
20 ноември Щутгарт - Аугсбург 2:1 (Бундеслига)
27 ноември Вердер Бремен - Щутгарт 2:0 (Бундеслига)
03 декември Щутгарт - Кьолн 2:2 (Бундеслига)

Байерн Мюнхен:

19 ноември Байерн Мюнхен - Борусия Дортмунд 0:1 (Бундеслига)
22 ноември Байерн Мюнхен - Виляреал 3:1 (Шампионска лига)
27 ноември Майнц 05 - Байерн Мюнхен 3:2 (Бундеслига)
03 декември Байерн Мюнхен - Вердер Бремен 4:1 (Бундеслига)
07 декември Манчестър Сити - Байерн Мюнхен 2:0 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Щутгарт - Байерн Мюнхен

92 срещи
18 победи за Щутгарт
20 равенства
54 победи за Байерн Мюнхен
Голова Разлика: 188:112 за Байерн Мюнхен

Коефициенти от bet365:
Щутгарт - 5.50
Равен - 4.00
Байерн Мюнхен - 1.57

Коефициенти от Offsidebet:
Щутгарт - 5.75
Равен - 3.75
Байерн Мюнхен - 1.57

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
179