Има само една Борусия или анонс на мача М'гладбах - Дортмунд


Н. Гавазов

Има само една Борусия или анонс на мача М'гладбах - Дортмунд

Борусия М'гладбах - Борусия Дортмунд
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 03.12.2011г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Цвайер

„Има само една Борусия!" - този възглас, колкото и странно да звучи, обединява запалянковците на двете Борусии. Разбира се, те не се обичат един друг, но и отсъства антагонизмът, който се наблюдава например спрямо феновете на Байерн Мюнхен. В момента и двата отбора са лидери в класирането, като дортмундци са първи благодарение единствено на по-добрата си голова разлика. Този факт радва всички, освен привържениците на Байерн Мюнхен, макар че удовлетворението от смяната на властта може да не трае дълго. Впрочем, вглеждайки се в статистиката, ще видим, че за последно Борусия М'гладбах е бил лидер в Бунделигата след 14 изиграни мача в далечния 1976/77 сезон. Във времената, когато „кончетата" са се сражавали яростно с Байерн за титлата, но тогава отбора е бил изграден около имена като Хайнкес, Щилике, Фогтс, Нетцер и Бонхоф.

В момента М'гладбах се намира във великолепна серия от четири поредни победи, след като в края на октомври загуби гостуването си на Хофенхайм с 0:1 Оттогава насам, хората на Фавре - които за малко не изпаднаха през миналия сезон - отбелязаха 12 гола и допуснаха само два. Нека оставим цифрите да говорят сами, но отборът от „Борусия-Парк" в последните си пет двубоя е най-добре представящият се тим в Бундеслигата след този на шампионите.

Серията, в която се намира Борусия Дортмунд е още по-впечатляваща от тази на своя съименник - хората на Юрген Клоп постигнаха седем победи в осем мача и завършиха наравно само при гостуването си на Щутгарт. В този период „жълто-черните" отбелязаха 22 гола и допуснаха само 3, а глава пред шампиона преклониха не само кандидатите за Шампионска лига Шалке 04 и Вердер, но и смятаният за основен конкурент за титлата Байерн Мюнхен.

Домакините ще са без контузените Де Камарго и Кинг, но най-голямата загуба е в лицето на Марко Ройс, който е със счупен пръст. Най-вероятно звездата на отбора ще бъде заместена от Бобадила, който ще взаимодейства с Ханке. Тактическата постройка ще бъде 4-2-2-2.

Гостите са без контузените Кох, Суботич и Бендер, като очакванията за последния бяха, че евентуално може да се възстанови за мача, но днес това бе категорично опровергано. Все още не е ясно кой ще води атаката на „жълто-черните", но ако Клоп гласува доверие на Бариос, Левандовски ще играе непосредствено зад парагваеца, а по крилата ще се разположат Гьотце и Блажковски. Схема на игра 4-2-3-1.

Излишно е да изтъкваме факта, че двубоят на „Борусия-Парк" ще бъде гвоздеят на кръга в Бунеслигата. Двата тима имат еднакви показатели по отношение владеенето на топката (по 54%), отправили са сравнително еднакви точни пасове (380 средно на мач за М'гладбах и 369 за Дортмунд), допуснали са по 9 гола в своите врати, като гостите са отбелязали шест попадения повече от своя противник. Срещите между тези два отбора са били винаги вълнуващи и оспорвани, а през последните пет години паритетът е очевиден - 3 победи за домакините, пет за гостите и едно равенство. Така ще бъде и в събота вечер. По принцип, бих препоръчал, ако има възможност да бъдат използвани и трите знака в нашите залози, но предвид факта, че м;гладбахци са без Марко Ройс, отдавам леко предимство на страната на шампиона и не пренебрегвайки равенството, бих заложил на победа за хората на Юрген Клоп.

Борусия М'гладбах:

29 октомври Борусия М'гладбах - Хановер 96 2:1 (Бундеслига)
05 ноември Херта - Борусия М'гладбах 1:2 (Бундеслига)
12 ноември Оберхаузен - Борусия М'гладбах 1:4 (Приятелска среща)
19 ноември Борусия М'гладбах - Вердер Бремен 5:0 (Бундеслига)
25 ноември Кьолн - Борусия М'гладбах 0:3 (Бундеслига)

Борусия Дортмунд:

05 ноември Борусия Дортмунд - Волфсбург 5:1 (Бундеслига)
15 ноември Уердинген - Борусия Дортмунд 0:7 (Приятелска среща)
19 ноември Байерн Мюнхен - Борусия Дортмунд 0:1 (Бундеслига)
23 ноември Арсенал - Борусия Дортмунд 2:1 (Шампионска лига)
26 ноември Борусия Дортмунд - Шалке 04 2:0 (Бундеслига)

Досегашни срещи:

Борусия М'гладбах - Борусия Дортмунд

79 срещи
26 победи за Борусия М'гладбах
26 равенства
27 победи за Борусия Дортмунд
Голова Разлика: 135:128 за Борусия М'гладбах

Коефициенти от bet365:
Борусия М'гладбах - 3.40
Равен - 3.40
Борусия Дортмунд - 2.10

Коефициенти от Offsidebet:
Борусия М'гладбах - 3.40
Равен - 3.50
Борусия Дортмунд - 2.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
202