Анонс на 13 кръг на немската Бундеслига - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 13 кръг на немската Бундеслига - срещите в неделя

Щутгарт - Аугсбург
Стадион: "Мерцедес - Бенц - Арена", Щутгарт
Дата: 20.11.2011г.
Час: 16:30
Съдия: Дингерт


Щутгарт посреща Аугсбург в мач от 13-я кръг на Бундеслигата със серия от три поредни мача без успех - какъв по-добър шанс за „швабите" да подновят участието си в шампионата след международната пауза, срещайки последния в класирането и то на свой терен?! Въпреки последните си лоши резултати, Щутгарт се намира на осмо място в таблицата за класиране и с актив от 18 точки на практика се намира в борбата за място в евротурнирите.

На отбора си няма да могат да помогнат контузените Селози, Делпиере, Аудел, както и наказаните Маза и Шайбер. Лабадия е много вероятно да заложи на тактическа постройка 4-2-3-1, която много лесно може да бъде променена на 4-3-3, което ще даде повече огнева мощ на отбора му.

Аугсбург ще пътува до Щутгарт също след серия от три мача без победа, като преди това „белите" записаха първата си и засега единствена победа в първенството. По всичко изглежда, че отбора воден от Лухукау е основен кандидат за изпадане - след 12 изиграни мача Аугсбург събра само осем точки, а нападателите отбелязаха нищожните девет гола и няма нищо изненадващо, че отбора е последен в класирането.

Едно от баварските дербита едва ли ще се превърне в такова. Разликата в класите между двата тима е твърде голяма, за да предполагаме и търсим някаква интрига в мача и предположенията са, че въпреки проблемите си в кадрово отношение, домакините ще победят своя съсед.

Коефициенти от bet365:
Щутгарт- 1.36
Равен - 4.75
Аугсбург - 8.00

Коефициенти от Offsidebet:
Щутгарт- 1.40
Равен - 4.50
Аугсбург - 8.00

Прогноза за мача: Щутгарт - Аугсбург 3:0

 

 

Хамбургер - Хофенхайм
Стадион: "Имтех-Арена", Хамбургер
Дата: 20.11.2011г.
Час: 18:30
Съдия: Фриц (Корб)

 

Предпоследният в класирането на Бундеслигата Хамбургер посреща деветия Хофенхайм. Представянето на „динозаврите" до момента освен, че е слабо, но и противоречиво - тимът от „Имтех Арена" при гостуванията си победи силният отбор на Щутгарт и завърши наравно с участника в Шампионската лига Байер Леверкузен, а в същото време записа серия от разочарования у дома. Всъщност, последната победа на Хамбург на собствен терен е от 19 март тази година!

Райкович и Степанек изтърпяват наказания и няма да могат да помогнат на отбора си, а в лазарета се намират Петрич, Сала, Кастелен и Арслан. Така най-вероятно в центъра на защитата ще бъдат Вестерман и Брума, а Ринкон ще действа в опорната зона. Атаката ще се води от Берг и Гереро.


Хофенхайм изпусна победата в предишния кръг срещу Кайзерслаутерн, което всъщност показва, че „селяните" след добрия си старт на кампанията в Бундеслигата, напоследък не се намират в добра форма. От края на септември досега хората на Станиславски са вкарали само три гола (в шест мача), регистрираха три загуби и записаха само една победа. Всичко това им коства позициите в топ 4 и в момента отбора от Баден-Вюртемберг се намира на девето място със 17 точки в актива си.

Ибертшбергер е с болки в гърба и няма да може да помогне на своите, а същото се отнася за Ейсле, който тренира по индивидуална програма. Станиславски ще направи някои промени в състава и Сигурдсон, Вайс и Вукчевич ще започнат мача от пейката. Компер ще заеме позиция в сърцето на отбраната, а Руди ще се разположи в зоната между защитата и полузащитата. Атакуващият тризъбец ще бъде изграден от Обаси, Бабел и Ибишевич.


В други времена за този мач може би щяхме да кажем, че изходът в него е решен предварително. Но сега, при тези резултати на двата отбора и особено като се имат предвид амбициите на гостите и техния проект за изграждане на тим, който да бъде редовен участник в евротурнирите не бихме могли да бъдем съвсем сигурни, че Хамбургер ще победи. В същото време, много ми е трудно да повярвам, че „динозаврите" отново ще загубят точки - ако това се случи, то отборът ще започне да затъва и ще подложи на опасност елитния си статут. Това е единствената причина, поради която ще заложа на тях - против логиката и в същото време, предполагайки че Хамбургер най-после ще запише първи домакински успех.


Коефициенти от bet365:
Хамбургер- 2.30
Равен - 3.40
Хофенхайм - 3.00

Коефициенти от Offsidebet:
Хамбургер- 2.20
Равен - 3.40
Хофенхайм - 3.00


Прогноза за мача: Хамбургер - Хофенхайм 2:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
151