Клоп: Ще направим така, че феновете на Байерн да млъкнат


Н. Гавазов

Клоп: Ще направим така, че феновете на Байерн да млъкнат

Старши-треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп призна, че воденият от него отбор е с по-малко класа от лидера в класирането Байерн Мюнхен. Както е известно, утре двата отбора ще излязат един срещу друг в мега-дербито на 13-я кръг на Бундеслигата и ако шампионите искат да запазят шансовете си за титлата живи, те не трябва да допускат загуба - баварците водят с пет точки на „жълто-верните" и евентуална тяхна победа ще увеличи дистанцията между двата тима.

Юрген Клоп се закани, че Борусия Дортмунд няма да допусне подобен развой на нещата.

„Чрез използването на различни тактики сме в състояние да смъкнем Байерн до нашето ниво. Така ще играем като равен с равен. Всички говорят, че те ще спечелят титлата, но до края на сезона тя остава в Дортмунд. И няма да дадем на Байерн сега половината титла, а другата половина в директния мач на пролет. Но те имат наистина много добър отбор - умеят рано да повеждат в резултата, а след това са майстори да управляват мача и да оставят противника да се мори", споделя Клоп за Kicker.

"С нас на „Алианц-Арена"ще бъдат около осем-девет хиляди фенове. Знаете каква е нашата публика и смятам, че те ще създадат достатъчно атмосфера. И ако ние направим останалото на терена, феновете на домакините съвсем няма да се чуват", допълва наставникът на шампионите.

 

  Сподели
171