Борусия Дортмунд - Кьолн: Шампионите ще продължат с победния си марш


Н. Гавазов

Борусия Дортмунд - Кьолн: Шампионите ще продължат с победния си марш

Борусия Дортмунд - Кьолн
Стадион: "Сигнал-Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 22.10.2011г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Брих


Борусия Дортмунд приема Кьолн в мач от десетия кръг на Бундеслигата и ще се опита да запише четвърта поредна победа в първенството, с което да даде ясен сигнал към лидера в класирането Байерн Мюнхен, че няма никакво намерение да предава титлата без бой. След лошия си старт, при който „жълто-черните" записаха три загуби и равенство в шест мача, хората на Клоп най-после се взеха в ръце и победиха последователно Майнц 05, Аугсбург и Вердер Бремен, като при това вкараха осем гола, а допуснаха само един! Не така стояха нещата в средата на седмицата срещу Олимпиакос в двубой от Шампионска лига, който немският тим загуби изненадващо с 1:3. Основната причина за поражението според старши-треньора е липсата на концентрация в ключовите моменти от срещата, както и изпуснатите положения за вкарване на гол.

„Козлите" ще пътуват до Дортмунд в добро настроение - те победиха в предишния кръг добре представящия се отбор на Хановер 96, а в последните си четири мача постигнаха три победи, благодарение на които заличиха негативите от лошото си представяне на старта и се изкачиха в таблицата за класиране - хората на Солбакен вече се намират на десето място с актив от 13 точки - само с три по-малко от своя съперник в събота вечер. Впечатление прави великолепната форма на Подолски - нападателят отбеляза пет от общо осемте гола за своя отбор, а добрите му изяви се отразиха и на представянето на тима.

Юрген Клоп няма да може да използва услугите на Кох, Овомойела и Зидан, които са контузени. Наказан е Перишич, а по неизвестни причини от групата за мача отпаднаха Фохер, Бакалорз и Кринге. Добрата новина е завръщането на Бариос, но той най-вероятно ще започне мача на резервната скамейка. Схемата на игра ще бъде 4-2-2-1-1 като Левандовски ще води атаката , а Гьотце и Гроскройц ще бъдат по фланговете. На определен етап от мача, в зависимост от действията на крайните защитници и указанията на треньора, тази схема може да прерасне в 2-2-4-2 с цел осигуряване на числено преимущество над противника.

Солбакен определено трябва да вземе някои важни решения и да отговори на няколко въпроса. Най-напред, той няма да може да разчита на контузените Вардович, Андрезиньо, Жеромел, Маккена, Петит и Новакович. Другият въпрос, който стои за решаване пред норвежеца е с колко атакуващи полузащитници да излезе - трима или двама. Вторият вариант ще донесе повече сигурност, но ще ограничи Подолски, а при традиционният за играта на тима вариант ще се отворят повече празни пространства за бързоногите крила на домакините. Последният въпрос, на който в събота ще разберем отговора е, кой ще изпълнява ролята на десен бек - Бречко или Ройтер?

За любителите на статистиката: отбелязани попадения: Борусия/ Кьолн 15/15; отправени изстрели - 152/74; допуснати попадения: 7/18; владеене на топката - 56% / 47%; успешни подавания: 3 492/ 2 390; неуспешни подавания: 683/ 599; спечелени единоборства - 49,9% / 47%; извършени нарушения 105/151.

Статистиката може и да е полезна в повечето случаи, но както при всяко дерби, така и в това за Северен-Рейн Вестфалия цифрите няма да важат. Един срещу друг застават два отбора, които в последните си срещи се представят много добре и имат амбицията да продължат в тази насока. Ние обаче отново ще се върнем към статистиката - за „козлите" „Сигнал Идуна Парк" е един от най-негостоприемните стадиони. Последната победа на Кьолн тук е отпреди повече от 20 години, когато победиха съперника си с 2:1 и като частичен успех може да определим равенството 3:3 на 19 май 2001 година. Всички останали двубои са излъчвали неизменно един и същ победител - Борусия Дортмунд!

Очакванията са, че мачът в събота вечер няма да направи изключение и домакините са фаворити за спечелването му. Но за успеха на Борусия ще бъде от голямо значение в каква степен е преодоляна загубата в Атина и доколко хората на Клоп се възстановиха физически от двубоя срещу Олимпиакос. Гостите няма какво да губят - статистиката е срещу тях, а освен това от тима липсват някои важни фигури. Поради това всяка една спечелена точка ще бъде много ценна. Със сигурност от този двубой ще спечелят почитателите на немския футбол, а относно нашите залози в мача, лично аз бих се доверил на шампионите, които най-вероятно ще победят много трудно, но все пак ще спечелят трите точки и ще продължат с победния си марш.


Последни 5 изиграни срещи:

Борусия Дортмунд:

24 септември Майнц 05 - Борусия Дортмунд 1:2 (Бундеслига)
28 септември Олимпик Марсилия - Борусия Дортмунд 3:0 (Шампионска лига)
01 октомври Борусия Дортмунд - Аугсбург 4:0 (Бундеслига)
14 октомври Вердер Бремен - Борусия Дортмунд 0:2 (Бундеслига)
19 октомври Олимипиакос - Борусия Дортмунд 3:1 (Шампионска лига)

Кьолн:

11 септември Кьолн - Нюрнберг 1:2 (Бундеслига)
17 септември Байер Леверкузен - Кьолн 1:4 (Бундеслига)
25 септември Кьолн - Хофенхайм 2:0 (Бундеслига)
01 октомври Херта - Кьолн 3:0 (Бундеслига)
16 октомври Кьолн - Хановер 96 2:0 (Бундеслига)


Досегашни срещи:

Борусия Дортмунд - Кьолн

76 срещи
32 победи за Борусия Дортмунд
19 равенства
25 победи за Кьолн
Голова Разлика: 116:113 за Борусия Дортмунд

Коефициенти от bet365:
Борусия Дортмунд - 1.28
Равен - 5.50
Кьолн - 9.50

Коефициенти от Offsidebet:
Борусия Дортмунд - 1.28
Равен - 5.25
Кьолн - 10.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
147