Анонс на 9 кръг на немската Бундеслига - срещите в събота


Н. Гавазов

Анонс на 9 кръг на немската Бундеслига - срещите в събота

Деветият кръг в Бундеслигата ни предлага няколко възлови двубоя, в които лидерите в класирането ще трябва да докажат, че няма нищо случайно в това, къде се намират в момента. След снощната зашеметяваща победа на шампиона срещу Вердер, сега пред петия в класирането Шалке 04 се открива възможността да се нареди непосредствено зад лидера Байерн, ако разбира се успее да победи коравия отбор на Кайзерлсаутрен. Другият интересен двубой е Щутгарт - Хофенхайм, резултатът от който може да раздвижи пластовете в горната част на таблицата за класиране, а по същото време, в дъното на таблицата Майнц 05 ще търси първа победа от пет мача срещу Аугсбург, който все още е без успех. Най-голям интерес обаче предизвиква гостуването на Байер Леверкузен на Борусия Мьонхленгладбах. Евентуална победа за „аспиринте" би могла да ги класира в топ 4, а домакините ако успеят да надделеят, със сигурност ще заемат второто място.

 

Борусия Мьонхенгладбах - Байер Леверкузен
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 15.10.2011г.
Час: 16:30
Съдия: Волфанг Щарк (Ерголдинг)

Интригите в предстоящия двубой са няколко. Първо, ще станем свидетели на съперничеството между двамата най-млади вратари в лигата - Щеген и Лено. Второ, Борусия не може да победи Байер Леверкузен вече 19 поредни мача, което е най-дългата подобна серия в Бундеслигата. За последно „жребците" постигнаха домакински успех над „фармацевтите" през далечната 1989 година. И третата интрига е дали отборът, който в края на миналия сезон игра баражи за да запази елитния си статут, след девет изиграни мача от новия сезон ще се изкачи на второто място.

Наистина е интересно да се види настоящето представянето на „зелено-белите" - Марко Ройс укрепна физически и морално и закономерно се превърна в един от лидерите на отбора. Опитът на Данте, който през лятото отклони всякакви предложения за трансфер, внесе още повече сигурност в защитната формация на тима и в момента отбраната изглежда по съвсем различен начин от това, което наблюдавахме през миналия сезон - след тази на Байерн, защитата на Боруся е допуснала най-малко голове в Лигата!

Това, което се случва с Байер Леверкузен се очакваше - след треньорската смяна отборът се смъкна в средата на таблицата, а и нямаше как да бъде иначе - опитният Хайнкес бе заменен от младия Дут, който има само две години стаж в Бундеслигата. Освен това, отбраната на тима бе частично подменена, след като със всяка изминала година влошаваше показателите си и всичко това си даде отражение. След осем изиграни мача Байер се намира на девета позиция и има в актива си 13 точки. Един евентуален успех обаче срещу Борусия, моментално може да изстреля „червено-белите" в топ 4.

За Борусия няма да играе Де Камарго и Качунга, което означава, че атаката ще се води от Ханке и Бобадила. Схемата на игра ще бъде традиционната 4-2-2-2, с Данте и Щранцел в центъра на защитата и Ройс и Аранго по крилата.

Байер Леверкузен пристига без Барнета, Ортгега и Аугусто. Не е ясно кой от двамата - Дердйок или Кислинг ще водят атаката, но ако схемата на игра, както се предполага, че е бъде е 4-2-3-1, един от двамата ще започне мача от пейката.

За любителите на статистиката: отбелязани попадения (Борусия /Байер) 9/10; допуснати попадения: 4/11; отправени удари: 16/ 13 средно на мач; владеене на топката: 53% / 52%; успешни пасове: 352/ 355 средно на мач; спечелени единоборства: 50% / 50%.

Очертава се интересен двубой и ако игнорираме факта какви места заемат двата тима в таблицата за класиране, от статистиката се вижда, че те са абсолютно равностойни. Това прави срещата трудно прогнозируема - миналата година гостите пометоха с 3:1 своя съперник тук, няма да е изненада, ако отново повторят своя успех. Още по-малко изненадващо ще е, ако Борусия победи.

Прогноза за: Борусия Мьонхенгладбах - Байер Леверкузен 1:2

Коефициенти от bet365:
Борусия - 2.70
Равен - 3.40
Байер - 2.50

Коефициенти от Offsidebet:
Борусия - 2.75
Равен - 3.40
Байер- 2.40

 

 

 

Шалке04 - Кайзерлсутерн
Стадион: "Фелтинс-Арена", Гелзенкирхен
Дата: 15.10.2011г.
Час: 16:30
Съдия: Петер Зипел (Мюнхен)

Шалке 04 посреща „лаутерите" с много добро самочувствие - отборът записа три поредни победи, една от които при гостуването си на Хамбургер. Това изкачи хората на новия наставник Стевенс на пето място в класирането с 15 точки от осем мача и една победа в днешния следобед ще бъде чудесна предпоставка за „сините" да се укрепят в горната част на таблицата за класиране.

Кайзерлсаутерн определено играе колебливо - тимът е само с една победа и две равенства, което изпрати отбора на 16-то място в класирането. Основният проблем пред „червените дяволи" е линията на нападението - една част от атакуващите футболсити бяха продадени, а друга са контузени. С просто око се виждат и резултатите от това - със своите пет отбелязани гола, Кайзерслаутерн е с най-слабото нападение в Лигата.

Шалке 04 е без Хоогланд, Учида, Кениа, Марика и Вигел, докато гостите пристигнаха без Кнелер, Хайнц, Орбан, Шимунек, Амри, Ривич, Дерзтроф, Мицански, Немец и Целнер.

Как ще завърши мачът между двата отбора подсказва логиката - предишният сезон „миньорите" разгромиха съперника си с 5:0. При кризата, която изпитва откъм нападатели, гостите едва ли могат да се противопоставят успешно на съперника си, а при наличието в състава на Шалке на голмайстор като Хунтелаар, шансовете на Кайзерслаутрен да измъкне нещо са много ограничени.

Прогноза за: Шалке 04 - Кайзерслаутерн 3:0


Коефициенти от bet365:
Шалке04 - 1.50
Равен - 4.00
Кайзерслаутерн - 7.00

Коефициенти от Offsidebet:
Шалке04 - 1.50
Равен - 4.00
Кайзерслаутерн - 6.50

 

 

Щутгарт - Хофенхайм
Стадион: "Мержедец-Бенц-Арена", Щутгарт
Дата: 15.10.2011г.
Час: 16:30
Съдия: Бабак Рафати (Хановер)


Щутгарт се намира в подем: отборът спечели три от последните си четири мача, но в този ред не бива да пренебрегваме изненадващата домакинска загуба от Хамбургер. Отборът в момента е осми в таблицата за класиране с 13 точки актив, а защитата е трета най-добра от всички отбори в Бундеслигата. Най-важното нещо за „швабите" е, че успяха да избегнат традиционният си лош старт в началото на сезона - това от своя страна е предпоставка, че отборът може да атакува местата, осигуряващи класиране в Европа.

Що се отнася до Хофенхайм, от „селяните" не бива да се очаква отпадане, след като в клуба има вече нов проект, според който целта е отборът трайно да се настани сред първите шест отбора в лигата. До този момент нещата се получават - Станиславски умело работи с играчите и Хофи успя да спечели вече 13 точки, които наредиха тима на осмо място в таблицата. Впечатляващото е, че в предишния кръг отборът се противопостави много успешно на Байерн Мюнхен, а победата с 4:0 при гостуването на Майнц 05 ни дава основание да предполагаме, че от Хофенхайм може да се очакват всякакви изненади и резултати.

Прогноза за: Щутгарт - Хофенхайм 1:1

Коефициенти от bet365:
Щутгарт - 2.20
Равен - 3.40
Хофенхайм - 3.20

Коефициенти от Offsidebet:
Щутгарт - 2.15
Равен - 3.30
Хофенхайм - 3.15

 

Останалите срещи от кръга в събота:

Майнц05 - Аугсбург
Волфсбург - Нюрнебрг

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
276