Байерн Мюнхен - Херта: Без шансове за гостите


Н. Гавазов

Байерн Мюнхен - Херта: Без шансове за гостите

Байерн Мюнхен - Херта
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 15.10.2011г.
Час: 16:30
Съдия: Михаел Вайнер


Байерн Мюнхен посреща Херта в среща от деветия кръг на Бундеслигата и след грешката, която допусна при гостуването си срещу Хофенхайм, сега ще потърси начин да отговори на снощната гръмка победа на шампионите срещу Вердер, а това би могло да стане само по един начин. В същото време на баварците предстои тежко пътуване до Неапол през следващата седмица, където в мач от Шампионската лига ще премерят сили с хита на турнира Наполи. В момента мюнхенци са лидери в класирането в Бундеслигата с 19 точки от осем мача, а впечатляващото е, че вече 1018 минути Нойер успява да опази вратата си. Очевидно е, че след неуспешния миналогодишен сезон, идването на Юп Хайнкес даде нов импулс на играчите от „Алианц Арена", които в момента показват класа, каквато всички очакват от немския гранд. С новият треньор, който е грамотен стратег и тънък тактик, Байерн успя да разкрие потенциала си и в момента се явява основен фаворит за спечелване на титлата.

Берлинчани се завърнаха в Бундеслигата след едногодишно отсъствие и почти не измениха състава си, с който два пъти подред изпадаха от елита. Този път обаче, Херта успя да заеме своята ниша, избягвайки да бъде определен като аутсайдер и след осем изиграни мача столичани се намират на десето място в класирането с 12 спечелени точки. Още по-впечатляващо е, че „Старата дама „ има само една загуба в последните си седем мача, а победата с 2:1 в петия кръг на Бундеслигата при гостуването на Борусия Дортмунд показва само едно - който се отнесе несериозно към играчите на Бабел, ще бъде наказан.


Ариен Робен е големият отсъстващ от състава на Байерн. Според медицинският екип, той ще бъде около 14 дни извън строя заради претърпяна операция, но във вчерашния си разговор с феновете, Хайнкес каза, че срокът за възстановяване на холандеца може да се увеличи. Добрата новина е завръщането на Рафиня и Рибери, които не играха срещу Хофенхайм, както и Олич, който дълго време се намираше извън терените. Тактическата постройка на Байерн ще бъде традиционната - с Гомес начело на атаката и зад него ще застане Крос, като двамата ще бъдат подкрепят по крилата от Рибери и Мюлер.

Единственият отсъстващ от Херта е полузащитникът Рони, което означава, че двойката опорни халфове ще бъде оформена от Отл и Неймайер. Завръщането на Рамос и Ласога е добра новина за Бабел и най-вероятно наставникът ще постави Адриан на върха на атаката. Тактическа постройка 4-2-3-1, като почти сигурно Рафаел ще подкрепя единственият нападател на тима, а по крилата ще се разположат Еберт и Бен Хатира.

За любителите на статистиката: Байерн/ Херта: отбелязани голове: 21/12; допуснати голове: 1/9; отправени удари: 16.25/ 13 средно на мач; притежание на топката: 60.24% / 48.81%; успешни пасове: 3898/2418; спечелени единоборства: 54% / 52%; корнери: 6.38/ 3.50 средно на мач.

Последният път когато Херта гостува на „Алианц-Арена" беше през декември 2009 година и тогава мачът завърши 5:2 за домакините, при последните си три визити в Мюнхен, столичани получиха общо 13 гола. Тук Байерн винаги е доминирал над своя противник и от 1990 година насам берлинчани само на два пъти да избегнат поражението. Едва ли сега ще се случи нещо по-различно и е малко вероятно баварците да пестят сили за мача срещу Наполи през следващата седмица - шампионът се приближи опасно близо и вече дава сериозни намерения, че титлата трябва да остане в Дортмунд. Пред хората на Хайнкес няма друга алтернатива освен победата и според мен те ще я постигнат. Може би не толкова изразително, както в предишни години, но трите точки са най-важното нещо, както и това отборът да посрещне предстоящата тежка седмица в добро настроение.

 

Последни 5 изиграни срещи:

Байерн Мюнхен:

14 септември Виляреал - Байерн Мюнхен 0:2 (Шампионска лига)
18 септември Шалке 04 - Байерн Мюнхен 0:2 (Бундеслига)
24 септември Байерн Мюнхен - Байер Леверкузен 3:0 (Бундеслига)
27 септември Байерн Мюнхен - Манчестър Сити 2:0 (Шампионска лига)
01 октомври Хофенхайм - Байерн Мюнхен 0:0 (Бундеслига)

Херта:

26 август Херта - Щутгарт 1:0 (Бундеслига)
10 септември Борусия Дортмунд - Херта 1:2 (Бундеслига)
17 септември Херта - Аугсбург 2:2 (Бундеслига)
25 септември Вердер Бремен - Херта 2:1 (Бундеслига)
01 октомври Херта - Кьолн 3:0 (Бундеслига)


Досегашни срещи:

Байерн Мюнхен - Херта

54 срещи
29 победи за Байерн Мюнхен
16 равенства
9 победи за Херта
Голова Разлика: 124:65 за Байерн Мюнхен

Коефициенти от bet365:
Байерн Мюнхен - 1.20
Равен - 6.50
Херта - 13.00


Коефициенти от Offsidebet:
Байерн Мюнхен - 1.18
Равен - 6.75
Херта - 13.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
216