Финк напусна Базел, поема отбор от Бундеслигата


Н. Гавазов

Финк напусна Базел,  поема отбор от Бундеслигата

Швейцарския Базел потвърди на официалния си сайт, че старши-треньорът на отбора Торстен Финк е напуснал клуба с незабавен ефект, за да поеме немския Хамбургер. Все още от ръководството на „динозаврите" никой не е потвърдил информацията, но бившият халф на Байерн Мюнхен вече заяви, че Хамбургер ще бъде новият му клуб.

„Аз вече не съм треньор на Базел. Следващият ми ход е да поема Хамбургер, като сделката е уговорена", заяви Финк за Sport1.de.

Както е известно, след уволнението на Михаел Йоненинг, поста старши-треньор на тима бе поет временно от Родолфо Кардосо, който обаче няма лиценз за тази дейност и получи разрешение да води отбора само в два мача, след което опитът на шефовете на клуба да продължат разрешението удариха на камък. По този начин, спортният директор Франк Арнесен пое отговорността да тренира играчите, но се знаеше, че това ще бъде временно решение на проблема.

Торстен Финк пое Базел през 2009 година и спечели две титли в швейцарското първенство с отбора. От клуба съобщиха, че за наставник е назначен досегашния помощник-треньор Хайко Фогел.

 

  Сподели
181