Кайзерслаутерн подари победата на Щутгарт (видео)


Н. Гавазов

Кайзерслаутерн подари победата на Щутгарт (видео)

Отборът на Щутгарт победи при гостуването си Кайзерслаутерн с 2:0 в среща от осмия кръг на Бундеслигата и по този начин излезе на четвърто място във временното класиране. През първото полувреме домакините бяха по-интересния отбор и постоянно създаваха положения пред вратата на Улрайх, но основният проблем от предишните срещи на „лаутерите" си остана - липса на реализаторски качества във футболистите на Марко Курц.

Втората част започна вълнуващо - домакините отново пропуснаха изгодно положение за гол и малко след това бяха наказани, когато в 52-ата минута Халид получи топката от Хайнал, центрира и капитанът Какау довърши останалото - 0:1! Холандският защитник все пак успя да се отличи в 69-та минута, когато след удар от средна дистанция топката попадна в мрежата на Трап за 0:2

И след втория гол "лаутерите" продължиха да атакуват и да създават положения, но Шехтер и Тифер ги пропиляваха едно след друго, което нервира до така степен треньора Курц, че той започна да се кара със страничните съдии. В крайна сметка при този резултат завърши двубоя. Кайзерслаутерн остана на 15-то място и в следващия кръг ще гостува на Шалке 04. Щутгарт пък приема хитът на сезона Хофенхайм.

 

  Сподели
184