Байерн ще сломи швабите


Н. Атанасов

Байерн ще сломи швабите

Байерн Мюнхен – Щутгарт
Стадион: "Алианц Арена“, Мюнхен
Дата: 19.10.2024 г.
Час: 19:30

Омар Мармуш вкара два гола и донесе равенството в 4-ата минута на добавеното време, а Айнтрахт Франкфурт завърши 3:3 с лидера Байерн Мюнхен в драматичен мач от шестия кръг на Бундеслигата. Мармуш отбеляза в края, след като Байерн не успя да реши мача по-рано и играчите на тима допуснаха три гола след контраатаки.

Байерн поведе с гол на Мин-Джа Ким в 15-ата минута, но Франкфурт реализира два пъти до почивката. Мармуш изравни в 22-ата и подаде на своя партньор в атака Уго Екитике, който направи 2:1 в 35-ата. Другият централен защитник на Байерн Дайот Упамекано, възстанови равенството 2:2 три минути по-късно, а Майкъл Олисе изведе Байерн отново напред осем минути след подновяването на играта. Най-добрият голмайстор на лигата Мармуш имаше последната дума за 2:2 с осмия си гол за сезона.

Това беше трети мач на Байерн без победа, след като те направиха 1:1 с шампиона Байер Леверкузен и след това загубиха за първи път през сезона в средата на седмицата с 0:1 от Астън Вила в Шампионската лига.

Байерн се върна начело в класирането, изпреварвайки по голова разлика РБ Лайпциг, който спечели с 1:0 срещу Хайденхайм. Двата отбора са с по 14 пункта на върха.

Станишич е отсъстващ за домакините.

Вицешампионът Щутгарт записа второ поредно равенство и общо трето до момента през сезона. В предишния кръг "швабите“ стигнаха драматично до реми при домакинството си на непостоянния Хофенхайм за крайното 1:1 и то след гол дълбоко в добавеното време.

Играчите на Себастиан Хьонес са 8-ми и имат 9 точки в актива си.

Фюхрих, Диел, Раймунд и Загаду са аут за "швабите“.

Прогноза: Байерн Мюнхен – Щутгарт 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Щутгарт (Себастиан Хьонес)
 
Нюбел
   
Вагноман
Руло
Чабот
Мителщад
Каразор
Щилер
Милот
Ундав
Левелинг
Демирович
Кейн
Гнабри
Мусиала
Олисе
Павлович
Кимих
Дейвис
Мин-жа
Упамекано
Герейро
   
Нойер
 
Байерн Мюнхен (Венсан Компани)

Обоснована прогноза: Байерн Мюнхен - Щутгарт 3:1

  Сподели
62